Nice ’n’ easy, τώρα και στην Κηφισιά

Nice ’n’ easy, τώρα και στην Κηφισιά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Σε σχετικά ήσυχο δρομάκι στο πολύβουο κατά τα άλλα κέντρο της Κηφισιάς.

Η ατμόσφαιρα: Μπαίνοντας στη μαυρόασπρη σάλα μάς καλοσωρίζουν η… Μέριλιν Μονρό, η Ώντρεϊ Χέπμπουρν, ο Μάρλον Μπράντο, μέσα από τις τεράστιες φωτογραφίες τους στους τοίχους. Στα αυτιά μας ηχεί η φωνή του Φρανκ Σινάτρα να τραγουδά «I ’ve Got You Under My Skin». Η ατμόσφαιρα φιλική και οι θαμώνες ένα χαρούμενο συνονθύλευμα ηλικιών, ενδυματικών επιλογών και στυλ.

Το φαγητό: Με υπερτροφές, όπως το κέιλ και το κινόα, και με βιολογικές πρώτες ύλες, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Χρήστος Αθανασιάδης και ο Άκης Αμηράς δημιούργησαν ένα μεσογειακό μενού με… υπερατλαντικές επιρροές, κυρίως από το Λος Αντζελες. Από τα πιάτα, ξεχωρίσαμε τη σαλάτα «Ava Gardner», με κέιλ, σπανάκι, φακές μπελούγκα, ξηρούς καρπούς και σκοτύρι Ίου. Ισορροπημένη, δροσερή και σωστά αρτυμένη με ντέσινγκ γκρέιπφρουτ. Νοστιμότατα τα άγρια μανιτάρια με θυμάρι και γκορκοντζόλα αλλά και η βουβαλίσια μοτσαρέλα με άγρια ρόκα και ντέσινγκ αβοκάντο.

Nice ’n’ easy, τώρα και στην Κηφισιά-1

Ένα από τα πιο νόστιμα πρώτα πιάτα είναι το «Billie Holiday» με μελιτζάνα γεμιστή με τυρομάλαμα. Αλλά… μελιτζάνα μες στο χειμώνα; Το ριζότο με κοτόπουλο και το κριθαρότο με γαρίδες μάς άρεσαν πολύ και είχαν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: Vintage acquerello (θεωρείται ο βασιλιάς του ρυζιού για ριζότι) για το ριζότο και πικάντικες πινελιές από ψιλοκομμένο σαλάμι τσορίθο στο κριθαρότο. To χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα καλβαντός ήταν κάπως ουδέτερο και άτονο για τα γούστα μας, ενώ το αρνάκι με κόκκινο κρασί και δίκταμο εκτιμήθηκε από όλους, ακόμα και από όσους δεν προτιμούν το αρνί.

Nice ’n’ easy, τώρα και στην Κηφισιά-2

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20 – 25 ευρώ το άτομο μαζί με κρασί.

Η κάβα: Το 90% των ετικετών είναι ελληνικές. Άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα πλούσια η γκάμα των βιολογικών κρασιών. Πολλές και καλές οι επιλογές σε ελληνικές μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Στο μενού βλέπουμε τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών, τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου. Μακάρι να τους μιμηθούν και άλλοι εστιάτορες. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι πολύ δύσκολο. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 9.00 π.μ. – 1.30 π.μ.

Nice ’n’ easy

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά,

Τηλ. 210 80 82 014

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή