Mαύρο Πρόβατο του Press cafe: Φαγητό που σε «ανεβάζει»

Mαύρο Πρόβατο του Press cafe: Φαγητό που σε «ανεβάζει»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στην μεσοαστική γειτονιά του Παγκρατίου, πίσω από την πλατεία Προσκόπων.

Η ατμόσφαιρα: Το εστιατόριο είναι αρκετά μικρό, ο χώρος που καταλαμβάνει η σάλα είναι χωρισμένος στα δύο και υπάρχουν τραπέζια έξω, για να εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο. Μέσα, αν και στριμωχτά, η ατμόσφαιρα παραμένει «καθαρή» από τις μυρωδιές τις κουζίνας. Οι περιποιητές κάνουν τα πάντα για να φάτε και να πιείτε στην ώρα που πρέπει.

Mαύρο Πρόβατο του Press cafe: Φαγητό που σε «ανεβάζει»-1

Το φαγητό: Το σίγουρο είναι ότι θα φάτε καλά. Ελληνική κουζίνα, καθαρές γεύσεις χωρίς εντυπωσιασμούς. Προτείνουμε μοσχαρίσιο συκώτι ψητό, το οποίο έρχεται με γαρνιτούρα ωμού κρεμμυδιού πασπαλισμένου με πάπρικα, όλο μαζί πολύ νόστιμο και το συκώτι υπέροχα ψημένο. Ένα από τα καλύτερα πιάτα τους, αν και η μερίδα είναι μικρή και το φαγητό καλοκαιρινοφθινοπωρινό και όχι χειμωνιάτικο, είναι το χιουνκιάρ μπεγεντί, με μοσχαράκι κομμένο σε κύβους σερβιρισμένο μέσα σε πουρέ μελιτζάνας. Διακριτικά καπνιστός και πολύ βελουδένιος ο πουρές, το κρέας μαλακό, η σάλτσα του κρέατος δεν καλύπτει τις γεύσεις. Η «ζουμάτη» είναι μια απλή αλλά νόστιμη μακαρονάδα, περιχυμένη με βούτυρο, πασπαλισμένη με πιπέρι και ξερή μυζήθρα. Ίσως ένα παραδοσιακό ζυμαρικό, και όχι τα λινγκουίνι, να ταίριαζε περισσότερο στον χαρακτήρα του πιάτου…

Ρωτήστε για τα πιάτα ημέρας, συνήθως πρόκειται για την αξιοποίηση εποχικών υλικών, όπως π.χ. η βελουτέ σούπα κολοκύθας με ξινόκρεμα και σύγλινο, που δοκίμασα προ καιρού. Μια από τις φορές που το επισκέφθηκα, είχαν επίσης γιουβέτσι με στηθοπλευρές, αληθινό comfort food, που κάνει καλό και στην πείνα και στη διάθεση και στην παρέα (ήταν για περισσότερα από 2 άτομα). Έχουν «δυνατή» σχάρα, τα ψητά κρεατικά είναι ένα κι ένα. Τα πιάτα με θαλασσινά είναι λιγότερα, είναι όμως αρκετά δημοφιλή.

Mαύρο Πρόβατο του Press cafe: Φαγητό που σε «ανεβάζει»-2

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο, για ένα πλήρες γεύμα με χύμα κρασί.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών είναι φτωχή – έχει μόνο 5 επιλογές σε εμφιαλωμένα: βιολογικό λευκό Μοσχοφίλερο «Κύκλος Βογιατζή», «Χρυσός Λέων» ενώ τα ίδια διατίθενται σε Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon. Επιπλέον επιλογή σε ερυθρό είναι του Σγουρίδη (Cabernet Sauvignon, merlot), ενώ το ροζέ είναι το Μελιαστό του Σπυρόπουλου. Πέντε επιλογές σε ούζο, τσίπουρο, μπίρες κ.λπ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από 12.00 έως τα μεσάνυχτα, εκτός Κυριακής. Η κράτηση τραπεζιού είναι απαραίτητη και τις καθημερινές, ενώ αν θέλετε να το επισκεφθείτε Παρασκευή ή Σάββατο, καλό είναι να προνοήσετε για κράτηση τουλάχιστον 3 μέρες πριν. Το παρκάρισμα στη γειτονιά είναι σχετικά δύσκολο – μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο από τα ιδιωτικά πάρκινγκ ή να φτάσετε σε περίπου 8 λεπτά περπατώντας από τη στάση του μετρό Ευαγγελισμός, κατεβαίνοντας τη Ριζάρη. Για τους κατοίκους της περιοχής, διατίθεται υπηρεσία delivery, ενώ παραγγελία μπορεί να κάνει κάποιος και από το site τους. Υπάρχει και έτερο κατάστημα, στα Μελίσσια.

Το μαύρο πρόβατο του Press Café,

Αρριανού 31, Παγκράτι,

Tηλ. 210 72 23 466

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή