Cosa Nostra: Πίτσα, πάστα και βιτέλο

Cosa Nostra: Πίτσα, πάστα και βιτέλο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στου Ψυρρή, στην Αγίας Θέκλας, στενό κάθετο στην Ερμού και παράλληλο στην Πιττακή με τα κρεμαστά φωτιστικά. Εύκολη πρόσβαση από το σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι». Εναλλακτικά, εξυπηρετούν οι κοντινοί ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης της περιοχής.

Cosa Nostra: Πίτσα, πάστα και βιτέλο-1

Η ατμόσφαιρα: …μύριζε μπαρούτι… Στρίψαμε στο σκοτεινό στενάκι και μπήκαμε συνωμοτικά, φορώντας τα καπέλα μας και μιλώντας όσο πιο πειστικά μπορούσαμε Ιταλικά. Αυτή είναι η προδιάθεση όταν μπαίνεις στο Cosa Nostra, που μοιάζει με ιταλική τρατορία στην καρδιά του Σικάγο ή της Νέας Υόρκης. Νιώθεις σαν να είσαι ένας από τους Corleone ή έστω ένας από τους Σοπράνο. Είχαμε πληροφορηθεί ότι το σκηνικό είναι… ζόρικο, χαμηλός φωτισμός, ασπρόμαυρο πλακάκι, vintage αντικείμενα και κάδρα κινηματογραφικά. Η μουσική σε μέτριες εντάσεις, την ημέρα που πήγαμε ήταν στιλ Pink Martini. Βρήκαμε παρέες όλων των μεγεθών και των ηλικιών, «καπνιστές» και άκαπνες, που όμως εξαιτίας του πολύ καλού εξαερισμού δεν ενοχλούσαν η μία την άλλη.

Το φαγητό: Απόλυτα ιταλικό μενού με antipasti, primi piatti, secondi piatti, πίτσες και ιταλικά γλυκά. Ο σερβιτόρος αφού μας καλωσόρισε με μεσογειακά ντιπ και ζεστά ψωμάκια, ήρθε με έναν μαυροπίνακα να μας παρουσιάσει τα πιάτα ημέρας. Ξεκινώντας το μενού μας με σαλάτα, επιλέξαμε τη γευστική «Bocconcini» με ρόκα, μοτσαρέλα βουβαλίσια, μαριναρισμένες ντομάτες και πέστο βασιλικού. Η τάρτα Sorpresa ήταν πραγματικά έκπληξη! Άψογη ζύμη, τραγανή, και γέμιση με πάπια μαγειρεμένη με baby κρεμμυδάκια και μασκαρπόνε. Επιλέξαμε επίσης την πίτσα ημέρας με μοτσαρέλα και χωριάτικο ιταλικό λουκάνικο. Η ζύμη της ήταν ιδανική για όσους προτιμούν λεπτή τραγανή ζύμη, αλλά ο συνδυασμός των υλικών ήταν πολύ λιπαρός. Τα ζυμαρικά είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

Cosa Nostra: Πίτσα, πάστα και βιτέλο-2

Η ποικιλία ήταν απίστευτα μεγάλη με αποτέλεσμα να αμφιταλαντευόμαστε για ώρα ανάμεσα στις επιλογές. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κανείς το ζυμαρικό της αρεσκείας του με οποιαδήποτε σάλτσα. Τα ραβιόλια με πορτσίνι ήταν ένα ιδιαίτερα εύγευστο πιάτο, με λευκή, βελούδινη σος, με νότες κρασιού ή κονιάκ. Τόσο νόστιμη που ανταλλάχτηκαν γρήγορες ένοχες ματιές για το τελευταίο ραβιόλι… Το Vitello alla Toscana, κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα, ήταν καλοφτιαγμένο και χορταστικό αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Από γλυκά δοκιμάσαμε το cheese cake με άρωμα μαστίχας και σος λιμοντσέλο και μία κλασική τιραμισού, και τα δύο καλοφτιαγμένα. Grand finale με σπιτικό λιμοντσέλο και grappa. Συνοδεύσαμε τα πιάτα μας με house wine, το οποίο ήταν αξιοπρεπές.

Ο λογαριασμός: Οι τιμές του είναι τσιμπημένες. Δώσαμε περίπου 30 ευρώ το άτομο με ένα ποτήρι κρασί.

Η κάβα: Η κάβα έχει μεγάλη ποικιλία ποιοτικών ελληνικών και ιταλικών κρασιών. Το κόκκινο house wine είναι ένα συμπαθητικό Merlot.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη έως Σάββατο 7 :30 μ.μ. – 2:30 π.μ. και Κυριακή 12:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. Στα μείον η ελάχιστη διαβάθμιση τιμής στα ορεκτικά, τις σαλάτες, το κρέας και τα ζυμαρικά. Υπάρχει και δεύτερο Cosa Nostra, σε πιο ναπολιτάνικη έκδοση, στο Μικρολίμανο (Ακτή Κουμουνδούρου 50).

Cosa Nostra

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή

Tηλ: 2103310900

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή