Οινοτόπι – Καπνοτόπι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Παύλου Μελά, δυο βήματα από την Διαγώνιο σε μια γειτονιά που εξελίσσεται σε στέκι καλών εστιατορίων, ταβερνών και μεζεδοπωλείων.

Η ατμόσφαιρα: Παράξενη θα την έλεγα. Στην βιτρίνα βλέπεις είδη καπνιστού, αλλά διακρίνεις και το ψυγείο με τα τυριά και τα αλλαντικά. Μόλις μπεις μέσα βλέπεις και την κάβα και το ψυγείο με τις μπίρες. Δεν ξέρεις ακριβώς πού βρίσκεσαι. Στο μεγάλο πατάρι όπου τρως, η ατμόσφαιρα, λίγο ‘60ς από τα έπιπλα και τα φωτιστικά. Ολο μαζί συμπαθές και αλλιώτικο.

Οινοτόπι – Καπνοτόπι-1

Το φαγητό: Δεν θα πάτε για να φάτε. Θα πάτε για να πιείτε. Θα συνοδεύσετε απλώς το κρασάκι σας με πιάτα τυριών ή αλλαντικών, ελληνικών και καλής ποιότητας. Δεν μιλάμε για μαγειρική.

Ο λογαριασμός: Αναλόγως το τι θα πιείτε. Το ποτήρι το κρασί ξεκινά στα 3,5 ευρώ. Για τα μπουκάλια ισχύει η τιμή της κάβας συν 5 ευρώ για το σέρβις ενώ η ποικιλία τυριών ή αλλαντικών κοστίζει από 10-18 ευρώ και είναι για 2 άτομα.

Οινοτόπι – Καπνοτόπι-2

Η κάβα: Πλούσια και ενδιαφέρουσα, αμιγώς ελληνική στα κρασιά. Και οι ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι παρούσες και καλές ξένες μπίρες. Εννοείται ότι τα «σκληρά» ποτά μάς έρχονται έξωθεν.

Επιπλέον πληροφορίες: Aνοιχτά καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τη 1 το βράδυ, πλην Κυριακής. Πάρκινγκ γιοκ (εκτός απ’αυτά επί πληρωμή). Εξάλλου στην Θεσσαλονίκη πας παντού με τα πόδια. 

Οινοτόπι-Καπνοτόπι

Μελά 28, κέντρο, Θεσσαλονίκη,

Τηλ. 2310-272.852

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή