Chapeau: μπιστρό με… άρωμα γυναίκας

Chapeau: μπιστρό με… άρωμα γυναίκας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η Αμελί ερχόταν στην Αθήνα, σίγουρα θα απολάμβανε την tartine της με την Ντίνα Νικολάου, στο νέο all day μπιστρό του Χαλανδρίου.

H θέση: Σε ένα μικρό στενό στο κέντρο του Χαλανδρίου, πόλο έλξης για τους καλοφαγάδες, μια που εδώ βρίσκονται ένα ινδικό εστιατόριο, ένα ιαπωνικό, καφετέριες, ένα λουκουματζίδικο κ.ά.

Η ατμόσφαιρα: Χρωματιστό, κουκλίστικο μπιστρό, με φιλική ατμόσφαιρα και… άρωμα γυναίκας. Οικοδέσποινες είναι η σεφ Ντίνα Νικολάου και η Βούλα Ρακοπούλου. Ιδιαίτερος ο χώρος στο πατάρι όπου υπάρχουν αναπαυτικοί καναπέδες, ιδανικοί για καλή παρέα, πολλή κουβέντα και απολαυστικά ροφήματα, σαν να είμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας.

Chapeau: μπιστρό με… άρωμα γυναίκας-1

Το φαγητό: «Σε μια φέτα ψωμί», θα μπορούσε να είναι η φιλοσοφία του μενού που επιμελήθηκε η Ντίνα Νικολάου αφού πάνω της απλώνει από μπολονέζ με ψιλοκομμένο μοσχαράκι, κουκουνάρι και γραβιέρα, μέχρι ψαχνό κότας με σάλτσα μουστάρδας, κεφαλοτύρι και μανιτάρια σοτέ.

Το όλον λέγεται tartine και μπορούμε να επιλέξουμε το ψωμί που μάς αρέσει (πολύσπορο, προζυμένιο, καλαμποκένιο κ.λπ.) και την επικάλυψη της επιλογής μας – εκτός από τα πιο «μαγειρευτά» toppings, θα βρούμε λότζα φυσικής ωρίμασης, προσούτο Ευρυτανίας, εκλεκτά σύκα και κατσικίσιο τυρί. Εμφανής η προσήλωση στις καλές πρώτες ύλες – οι ταρτίνες είναι τόσο νόστιμες που η παρουσία του τυριού είναι σε ορισμένες περιπτώσεις περιττή. Υπάρχει και μια υπερ-πληθωρική tartine – croque madame με κατσικίσιο τυρί, γραβιέρα, ζαμπόν και τηγανητό αυγό, δεν υπέκυψα όμως στον πειρασμό – θα επανέλθω για ένα κυριακάτικο brunch.

Chapeau: μπιστρό με… άρωμα γυναίκας-2

Οι tartines είναι ό,τι πρέπει για συνοδευτικό σε ένα ποτήρι κρασί. Για όσους θέλουν «κανονικό» φαγητό, υπάρχει ένα σφιχτό αλλά καλοδουλεμένο μενού με κύρια πιάτα όπως το μπούτι πάπιας με μελωμένα λαχανικά που δοκιμάσαμε. Η γεύση που μάς έμεινε όμως είναι από το κοκοράκι που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα με εσπεριδοειδή. Φίνα σάλτσα, με τα αιθέρια έλαια των πορτοκαλολέμονων να δίνουν ένταση αλλά και φρεσκάδα στο πουλερικό. Την ελαφριά οξύτητα του φαγητού ισορροπούσε ένα ελαφρώς γλυκός πουρές πατάτας και κολοκύθας.

Μην αμελήσετε το επιδόρπιο, ό,τι και να παραγγείλετε θα σας ικανοποιήσει – ξεχωρίζω τη φίνα tartine με σοκολάτα, φουντούκια και σαντιγί με καραμέλα.

Ο λογαριασμός: Στο «Chapeau» μπορεί κάποιος να παραγγείλει ένα αρωματικό τσάι και να το συνοδεύσει με κέικ τριαντάφυλλο ή να γευτεί ένα πλήρες γεύμα με πρώτο πιάτο, κύριο, σαλάτα και 1 ποτήρι κρασί. Στην πρώτη περίπτωση θα πληρώσει γύρω στα 8 €, ενώ στη δεύτερη περίπου 35 – 40 € το άτομο.

Η κάβα: Γύρω στις 20 ετικέτες, σχεδόν όλες ελληνικές και κάποιες από αυτές και σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Aνοιχτό από το πρωί στις 10:00 έως το βράδυ στις 02:00. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι πολύ δύσκολο.

Chapeau

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι,

Tηλ.  210 68 45 300

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή