Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα Σκοπέλου και κορινθιακές σταφίδες

Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα Σκοπέλου και κορινθιακές σταφίδες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄ Ξαλμύρισμα: 24 – 36 ώρες Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος (φιλέτο), κομμένος σε 6 κομμάτια, ξαλμυρισμένος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 250 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 – 5 ξερά, γλυκά δαμάσκηνα Σκοπέλου, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες κορινθιακές σταφίδες
  • 2 κλωνάρια σέλινο, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι

Διαδικασία

Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι από την πλευρά του δέρματος για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη δάφνη, το ξίδι και 500 ml νερό και βράζουμε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το ψάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Μυστικό: Αν τα δαμάσκηνα είναι πολύ σκληρά, τα βάζουμε στο φαγητό μαζί με το ψάρι.

Τι πίνουμε: Ξινόμαυρο, φρέσκο ερυθρό ή ροζέ.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή