Γευσιγνωσίες Βραβείων Ποιότητας 2016

Γευσιγνωσίες Βραβείων Ποιότητας 2016

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη επιλογή

Για άλλη μια φορά, συνειδοτοποιήσαμε, δοκιμάζοντας ελληνικά ελαιόλαδα, ελιές, τυριά και μέλια, πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος μας, τουλάχιστον ως προς κάποια από τα προϊόντα που παράγει.

Με διευρυμένες επιτροπές που περιελάμβαναν παραγωγούς, εμπόρους και ειδικούς επιστήμονες, εκτός από τους σεφ του Γαστρονόμου, έγιναν εφέτος οι γευσιγνωσίες κατά τις οποίες επελέγησαν κάποια από τα φετεινά βραβεία του Γαστρονόμου.

Είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στην Καθημερινή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gaea, κ. Αρι Κεφαλογιάννη που εκπροσώπησε τους παραγωγούς στην γευσιγνωσία ελιάς, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Optima/ Ηπειρος, κ. Στέφανο Παντελιάδη που εκπροσώπησε τους παραγωγούς στην γευσιγνωσία τυριού, τον κ. Σταύρο Χειμάρα, γευσιγνώστη της εταιρείας Μέλι Αττικής, που εκπροσώπησε τους παραγωγούς στην γευσιγνωσία μελιού.

Καθηγητές Πανεπιστημίου όπως η κ. Τριχοπούλου, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, και ο κ. Προκόπης Μαγιάτης, καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βραβευμένος για τις εργασίες του σχετικώς με το ελληνικό ελαιόλαδο. Ακόμη τις διεθνείς γευσιγνώστριες ελαιολάδου κ. Εφη Χριστοπούλου και κ. Μαρία Λαζαράκη. Μαζί τους και ο κ. Βασίλης Ζαμπούνης εκδότης του Olive News.gr και ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την προώθηση του ελληνικού ποιοτικού ελαιολάδου.

Τον εμπορικό κόσμο εκπροσώπησαν ο κ. Γιώργος Μαστοράκος του ντελικατέσεν Αφοι Βασιλόπουλοι στην Κλαυθμώνος, η κ. Μαριάννα Κομητοπούλου του Παντοπωλείου της Μεσογειακής Διατροφής και ο κ. Γιάννης Βογιατζιδάκης του Παραδοσιακού Παντοπωλείου στο Παγκράτι.

Οι δικοί μας άνθρωποι, οι σεφ του Γαστρονόμου έδωσαν όπως κάθε χρόνο το παρόν, η Νένα Ισμηρνόγλου στην γευσιγνωσία ελαιολάδου, ο Χριστόφορος Πέσκιας στην γευσιγνωσία ελιάς, ο Κλεομένης Ζουρνατζής στην γευσιγνωσία τυριού και ο Βαγγέλης Λιάκος στην γευσιγνωσία μελιού.

Πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν στα τραπέζια της γευσιγνωσίας, όπου όλοι έπαιρναν μέρος ως απλοί καταναλωτές και όχι με τις επιστημονικές ή άλλες ιδιότητές τους. «Απλοί» τώρα είναι τρόπος του λέγειν, καθώς όλοι είναι βαθείς γνώστες των προϊόντων που δοκίμασαν.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ από τον Γαστρονόμο, σε όλους όσους ανιδιοτελώς, προσφέροντας από τον πολύτιμο χρόνο τους, βοήθησαν στην επιλογή των εφετεινών βραβείων Ποιότητας.  Ήταν μια «δύσκολη» δουλειά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή