Χοιρινά cordon bleu στο τηγάνι με κασέρι Ξάνθης και καπνιστό ζαμπόν

Χοιρινά cordon bleu στο τηγάνι με κασέρι Ξάνθης και καπνιστό ζαμπόν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο / Προετοιμασία: 15΄, Τηγάνισμα: 8΄ – 10΄  

Υλικά (για 4 τεμάχια):

  • 8 εσκαλόπ από χοιρινό (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά, σαν σνίτσελ)
  • 4 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν από μπούτι
  • 8 λεπτές φέτες κασέρι Ξάνθης (το βρίσκουμε στην Αθήνα στον Αραπιάν, στο κρεοπωλείο Δέκα και στο Μπακάλικο Αμφιλοχία. Στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα στα σούπερ μάρκετ Μασούτη. Αν δεν βρούμε, βάζουμε άλλο κασέρι της αρεσκείας μας, όπως Σοχού, Βόλου, Μυτιλήνης κ.λπ.)
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Παίρνουμε ένα εσκαλόπ και βάζουμε επάνω του μία φέτα κασέρι, έπειτα μία φέτα ζαμπόν και έπειτα ξανά κασέρι. Τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα κομμάτι εσκαλόπ, σαν «σάντουιτς», προσέχοντας να μην εξέχει το τυρί ή το ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα επίπεδο σκεύος βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Βουτάμε προσεκτικά το «σάντουιτς» που φτιάξαμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Προσέχουμε να κλείσει καλά, αλλιώς θα «χάσουμε» το τυρί στο τηγάνισμα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να επαναλάβουμε το πανάρισμα ακόμη μία φορά, χωρίς να το περάσουμε ξανά από το αλεύρι.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα (αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το τηγάνισμα). Προσθέτουμε περίπου 600 ml ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε μέσα ένα-ένα τα cordon bleu με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, για να μη διαλυθούν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Το λάδι του τηγανιού θα πρέπει να σκεπάζει το cordon bleu, ώστε να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές χωρίς να χρειαστεί να το γυρίσουμε.

Μόλις περάσουν περίπου 8 – 10 λεπτά και η φρυγανιά έχει ροδίσει, αφαιρούμε τα cordon bleu με μια τρυπητή σπάτουλα και τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν για μερικά δευτερόλεπτα.

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με δροσερή πράσινη σαλάτα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή