Mezzaluna

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος σεφ/ νέο μενού/ νέα αρχή…και δεν επιτρέπεται να την χάσεις.

Πού; Στην καρδιά του Κεφαλαρίου, απέναντι από το καταπράσινο πάρκο, στον ίδιο αριστοκρατικό, ψηλοτάβανο χώρο όπου παλιά έτρωγες δυο-δυο τις μπάλες του Haagen Dazs (έλα μην ντρέπεσαι και μεις κάπου παραδίπλα ήμασταν). Εκεί βρήκε την ιδανική του στέγη το κομψό Mezzaluna. Ιδανική γιατί η θέα στο πάρκο συνοδεύει εξαιρετικά τις μεσογειακές συνταγές του, τα νωπά υλικά, την “φρέσκια” κουζίνα του αλλά και γιατί η τεράστια τζαμαρία (που ανοίγει μόλις ζεστάνει ο καιρός, μετατρέποντας ολόκληρο τον χώρο σ’ ένα τεράστιο patio) προσφέρει ρομαντική θέα στον βραδινό ουρανό και στο φεγγάρι -που αποτελεί σύμβολο και concept του εστιατορίου-.

 

Πότε; Ένα από τα πρώτα καλά μεσημέρια της άνοιξης: η μισή τζαμαρία ανοιχτή, ο χώρος άνετος και φωτεινός κι ο κόσμος λίγος (το καινούργιο ωράριο που θέλει την κουζίνα ν’ ανοίγει από τις 12:30 ξεκίνησε μόλις πριν μια εβδομάδα). Το βράδυ η κράτηση είναι πλέον απαραίτητη, ειδικά για τα wine Wednesdays, τις εξαιρετικές βραδιές οινογνωσίας που διοργανώνονται κάθε Τετάρτη με έλληνες παραγωγούς και menu degustation του σεφ.

 

Mezzaluna-1

 

Ποιος; Την κουζίνα του εστιατορίου διευθύνει πλέον ο ταλαντούχος Μανώλης Γαρνέλης (άρτι αφιχθείς από την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο) που δημιούργησε για το Mezzaluna ένα μενού με μεσογειακή αφορμή και μεγάλες αξιώσεις.

 

Τι; Δοκίμασε το ορεκτικό a fette (οι φέτες Black Angus, με την γεμάτη γεύση, άριστα λεπτοκομμένες και ζουμερές συμπληρώνονται ιδανικά από την κρεμώδη, δροσερή πατατοσαλάτα του chef, ενώ το pesto του μαϊντανού χαρίζει στο πιάτο φρεσκάδα και χρώμα) και τα φασολάκια: σαλάτα με baby ρόκα, baby σπανάκι, γλυκό παντζάρι και πικάντικο κατσικίσιο τυρί. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην vinaigrette bacon που δένει εξαιρετικά την σπιρτάδα των υπόλοιπων γεύσεων.

Από τα κυρίως ξεχωρίζουν τα μάγουλα (μελωμένο μοσχαράκι γάλακτος, σερβιρισμένο πάνω σε καλοχυλωμένο ριζότο με σαφράν) και το ragu (η ιταλική εκδοχή της ελληνικής “σάλτσας κιμά” μπορεί να αποτελεί σίγουρη λύση για πολλά μενού, σπάνια όμως είναι πετυχημένη. Ο Γαρνέλης χρησιμοποιεί τρίμματα μοσχαρίσιου κρέατος, το μαγειρεύει σε χαμηλή φωτιά για ώρες και δημιουργεί έτσι μία σάλτσα με εξαιρετική συνοχή για τις al dente ταλιατέλες του). Όσο για τα γλυκά; Ο αφρός espresso είναι η ευφυέστερη παραλλαγή τιραμισού που έχεις δοκιμάσει τελευταία (πραγματικός αφρός που «σκάει» στο στόμα, κρεμώδες mascarpone, πικρή σοκολάτα και μπισκότο).

Mezzaluna-2

Γιατί; Θα ξαναπας σίγουρα για την ατμόσφαιρα, το σέρβις και φυσικά το φαγητό. Επίσης για να δεις την ολοκλήρωση του concept με τις φάσεις του φεγγαριού (που θα επηρεάσει τα πάντα, από το στήσιμο του menu μέχρι και την διακόσμηση του μαγαζιού), το ανακαινισμένο bar όπου σερβίρεται ήδη εξαιρετική σπιτική πίτσα-υπογραφή του Mezzaluna, καθώς και τον ανανεωμένο κατάλογο κρασιών με περισσότερες επιλογές σε μπουκάλι αλλά και ποτήρι.

 

Στο ενδιάμεσο, κάνε τώρα κράτηση για τις 7 & 8/4 για να δοκιμάσεις το γαστρονομικό μενού πέντε πιάτων με το οποίο ο Γαρνέλης επιλέγει να συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό (ω ναι, ο αφρός espresso είναι ένα από τα 5 πιάτα), με value for money τιμή (35 €/ άτομο).

 

I.D. Mezzaluna

Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι

210 – 6836828

www.facebook.com/mezzaluna.greece

Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή