Τύφλα να χουν οι γκράπες των Nonino!
Η τσικουδιά που έχει στο υπερλουσάτο μπαρ της η Hytra, το εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, είναι για τους απαιτητικούς του είδους.
Ελαφριά, φίνα, με αρώμα ώριμου δαμάσκηνου, βανίλιας, γεύση μεταξένια και καλή, σταθερή επίγευση. Ποιος την παράγει; Ο Γιώργος Μαρκετάκης στα Τεμένια Ανατολικού Σελίνου Χανίων, από Μοσχάτο Σπίνας.
Το συνόδευσα, κομμάτι ανορθόδοξα αλλά εντελώς απολαυστικά, με ένα από τα έξοχα επιδόρπια του «απλού» δείπνου, συγκεκριμένα με το σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό βανίλια.
Hytra,
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών,
Λ. Συγγρού 107-109, 11745 Αθήνα