Bio Μελισσάνθη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοδιαλεγμένα βιολογικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές στο λιτό παντοπωλείο του Γέρακα.

      

Χωρίς φιοριτούρες στη διακόσμηση, με λιτές γραμμές, ώστε το βλέμμα να πέφτει ανεμπόδιστο στα προϊόντα, το βιολογικό παντοπωλείο Bio Μελισσάνθη πρωτολειτούργησε το 2004 από την ψυχολόγο Δήμητρα Μαγκλάρα και την καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης Κατερίνα Μεϊδάνη. «Γνωρίζουμε καλά το αντικείμενο και έχουμε χτίσει προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς και τους πελάτες. Αναζητάμε τις εταιρείες με τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα κι όταν μπορούμε προμηθευόμαστε τα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς», μου εξηγεί η Δήμητρα.

Η παράκαμψη μεσαζόντων γλυκαίνει κάπως τις συνήθως «τσιμπημένες» τιμές των βιολογικών τροφίμων. Παράλληλα, στρέφονται και προς τα χύμα, πιο οικονομικά προϊόντα – διασφαλισμένα πάντα με τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Στην εποχή τους, θα βρούμε ολόφρεσκα μπρόκολα και καρότα από το Μαραθώνα, κυδώνια αφράτα από το Πήλιο, λιγοστές αρωματικές μπανάνες από την Κρήτη και πολλά άλλα. «Ελιές και ελαιόλαδο έχουμε από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη, που βραβεύτηκαν με 5 Taste Awards».

Bio Μελισσάνθη-1

Και τα μέλια τους είναι διαλεγμένα, από μικρούς παραγωγούς: από το Κτήμα Φούγκα, το Μελίγυρις και το Άξιον Εστί. «Είναι πολύ σημαντικό να σου πει ο παραγωγός “δεν έχω”. Τα καλά πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Δεν σου φαίνεται παράξενο όταν μια χρονιά με πολλές βροχές μπορείς και βρίσκεις απεριόριστα μέλι ελάτης;» Η Δήμητρα μου συστήνει το ταχίνι Βεροίας ολικής άλεσης του Κανδύλα, εξίσου καλό και γευστικό με της BioFresko.

Εδώ θα βρούμε και μεγάλη ποικιλία από τραγανά παξιμάδια του Πετρόμυλου και του Τσικνάκη, αρκετά προϊόντα δίχως γλουτένη, εξαιρετικής «συμπεριφοράς» άλευρα από το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου στο Δίλοφο, ευωδιαστά βότανα Θεσπρωτίας και Κρήτης. Στα ψυγεία υπάρχουν κατσικίσιο και πρόβειο γιαούρτι από το Πήλιο και το υπέροχο γιαούρτι από το αγρόκτημα Διαμάντι του Μαραθώνα, τα γευστικότατα κοτόπουλα BioGreco, μοσχαρίσιο και χοιρινό φρέσκο κρέας από την φάρμα Προδρομίτη στην Αιτωλοακαρνανία. Τελευταία άφιξη τα δικής τους παρασκευής ωμοφαγικά και vegan γλυκά και αρμυρά.

Info: Bio Melissanthi,

Λ. Μαραθώνος 176, Γέρακας, 210-66.54.017.

bio-melissanthi.gr και eshop: mybioshop.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή