Σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκα

Σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδες: για 2 άτομα

Κόβουμε 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ.) σε μέτριους κύβους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει. Το αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Λαδώνουμε με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο 1 χοντρή φέτα χωριάτικο ψωμί, κόβουμε σε κύβους και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανοί οι κύβοι.Βγάζουμε σε ένα σκεύος.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και 2 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), χοντροκομμένα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα, 4 κουτ. σούπας ξινόγαλο, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, 30 γρ. πεκορίνο τριμμένο και 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού.

Τα αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, προσθέτουμε 170 γρ. λαχανίδα (kale) ή ρόκα, χοντροκομμένη, και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή