Οι «Ψαράδες» του Παλαιού Φαλήρου

Οι «Ψαράδες» του Παλαιού Φαλήρου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μους σολομού, παέγια θαλασσινών, κριθαρότο με σουπιές και σπανάκι, αλλά και ψάρι ψημένο στην εντέλεια.  

Η θέση: Εδώ και περίπου 2 χρόνια, στην εστιατορική πιάτσα της Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο, έχει προστεθεί το  εστιατόριο Ψαράδες που, όπως είναι αναμενόμενο, εστιάζει στην κουζίνα της θάλασσας. Το πάρκινγκ στην οδό Ζησιμοπούλου είναι σχετικά εύκολο τις καθημερινές και πιο δύσκολο τα Σαββατοκύριακα. Πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο με λεωφορεία που διασχίζουν την κοντινή λεωφόρο Αμφιθέας. 

Η ατμόσφαιρα: Αν και λίγο κλισέ πια για τα εστιατόρια του είδους, η ανοιχτόχρωμη, με προφανείς νησιώτικες αναφορές, διακόσμηση είναι πολύ ευχάριστη και ξεκούραστη. Ο χώρος, άνετος και λειτουργικός, γεμίζει χωρίς να δημιουργείται χάβρα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη χαλάρωση για να απολαύσεις το φαγητό. Ο κόσμος που το προτιμάει δεν προέρχεται μόνο από τη γειτονιά του Φαλήρου, αν και τη μέρα που το επισκεφτήκαμε, οι περισσότεροι πελάτες φάνηκαν να είναι θαμώνες και να γνωρίζονται με τους υπεύθυνους και το προσωπικό.  

Το φαγητό: Ο σεφ αποφεύγει τις «φλυαρίες» και βασίζεται στις καλές πρώτες ύλες. Από την (υπερβολικά) διακριτική φάβα του καλωσορίσματος μέχρι την αποδομημένη lemon pie του κεράσματος στο τέλος, το γεύμα μας είχε συνοχή και βάθος. Τα ψάρια –που διαλέξαμε μόνοι μας από το ψυγείο– ήρθαν  σωστά ψημένα κρατώντας την απαραίτητη φρεσκάδα τους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ψάρια στον κατάλογο, αφού κάθε μέρα σερβίρεται ό,τι έχει η ψαριά.

Από τα υπόλοιπα, μας άρεσε η παέγια θαλασσινών με τον κρόκο Κοζάνης, που –ευτυχώς– δεν είχε σκεπάσει τις γεύσεις της θάλασσας. Εξαιρετικές επιλογές επίσης, το καρπάτσιο φρέσκου ψαριού (λεπτοκομμένες φέτες από φρέσκο ψάρι μαριναρισμένες σε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο), η τριλογία μπρουσκετών (με καπνιστό σκουμπρί, μπακαλιάρο και σαρδέλα), το κριθαρότο με σουπιές και σπανάκι και η μοναδική σε υφή και ένταση μους σολομού. 

Η κάβα: Πολύ ικανοποιητική η λίστα κρασιών των Ψαράδων, με έμφαση –λογικό– στα λευκά που ταιριάζουν ωραιότατα με τα ψάρια και τα θαλασσινά. Θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα.

Κόστος: Υπολογίστε περίπου 25-30 ευρώ το άτομο με 1 μπουκάλι κρασί ανά 4 άτομα. Αν πάρετε ψάρι, η τιμή θα ανέβει λίγο. 

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι, Δευτέρα–Κυριακή, 12:30-00:30. 

«Ψαράδες»
Ζησιμοπούλου 52, Π. Φάληρο,
Tηλ. 2109414188

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή