Ξενώνας Γανυμήδης: πρωινό αστέρων

Ξενώνας Γανυμήδης: πρωινό αστέρων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο παραδοσιακός ξενώνας «Γανυμήδης» στο Γαλαξίδι στεγάζεται σε ένα παλιό καπετανόσπιτο, γεγονός που αποτυπώνεται στη διακόσμηση και την επίπλωση των δωματίων. Ολα είναι όμορφα βαλμένα, ταιριαστά με το ύφος και τη γραφικότητα αυτού του αρχαίου λιμανιού, που γνώρισε τεράστια άνθηση στα χρόνια πριν από την Επανάσταση του 1821.

Πέραν της ομορφιάς του χώρου, η ιδιοκτήτρια κ. Χρυσούλα Παπαλέξη καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να δώσει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ελληνικής φιλοξενίας, σερβίροντας ένα θαυμάσιο πρωινό με μαρμελάδες και τσάτνεϊ δικής της παραγωγής, τα περισσότερα από φρούτα από το περιβόλι της.

Ξενώνας Γανυμήδης: πρωινό αστέρων-1

Το ψωμί είναι από τον οικογενειακό φούρνο, τα τυριά από ντόπιους παραγωγούς, ενώ φτιάχνουν επίσης διάφορες πίτες, κέικ, φρέσκους χυμούς κι ένα σωρό άλλες σπιτικές λιχουδιές, λαμβάνοντας για όλα αυτά την πιστοποίηση «Ελληνικό πρωινό» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η φήμη για το πρωινό του «Γανυμήδη» τον συνοδεύει παντού και δεν είναι λίγοι οι ξένοι τουρίστες που έχουν διαβάσει περί αυτού σε οδηγούς και sites.

Μπορεί τώρα κάποιοι πιο κυνικοί να τα θεωρούν όλα αυτά «πρόσθετες υπηρεσίες», δηλαδή προαιρετικές, όπως δυστυχώς φαίνεται από το τυποποιημένο πρωινό που σερβίρουν στα περισσότερα τουριστικά καταλύματα της χώρας. Είναι ευτυχές, όμως, που στο Γαλαξίδι φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη ακολουθούν και άλλοι το ωραίο παράδειγμα…

Ξενώνας «Γανυμήδης»

Νικολάου Γουργουρή 20, Γαλαξίδι,

Τηλ. 22650-41.328.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή