Συκώτι τηγανιά (για μεζέ)

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 13΄
Υλικά μεζές για 6 άτομα:
- 1½ κιλό συκώτι αρνίσιο, σε κομμάτια των 3 – 4 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 70 ml κρασί ξηρό, λευκό
- 1½ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.
Τι πίνουμε: Μια κόκκινη διεθνή ποικιλία από τους αμπελώνες των Χανίων, Syrah, Mourvedre.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
[nx_login_form]x