Τσιπς αμπελόφυλλου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: περίπου 10΄  

Υλικά (για 40 τσιπς)

  • 40 μικρά αμπελόφυλλα, φρέσκα ή από βάζο, ζεματισμένα και στραγγισμένα
  • 1/3 από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

Διαδικασία

Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα αμπελόφυλλα, να στεγνώσουν εντελώς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα αμπελόφυλλα και τα τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.

Μυστικό: Μπορείτε να σερβίρετε τα τσιπς αμπελόφυλλου με μια νόστιμη τυροκρέμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια, με 100 ml γάλα φρέσκο, 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη, 1 κουτ. σούπας ξίδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τι πίνουμε: Τσιπουράκι ή Ρετσίνα ή ένα αφρώδες Μοσχοφίλερο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή