Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: περίπου 10΄
Υλικά (για 40 τσιπς)
- 40 μικρά αμπελόφυλλα, φρέσκα ή από βάζο, ζεματισμένα και στραγγισμένα
- 1/3 από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
Διαδικασία
Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα αμπελόφυλλα, να στεγνώσουν εντελώς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα αμπελόφυλλα και τα τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.
Μυστικό: Μπορείτε να σερβίρετε τα τσιπς αμπελόφυλλου με μια νόστιμη τυροκρέμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια, με 100 ml γάλα φρέσκο, 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη, 1 κουτ. σούπας ξίδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τι πίνουμε: Τσιπουράκι ή Ρετσίνα ή ένα αφρώδες Μοσχοφίλερο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr