Ατομικές τάρτες με κρέμα από σμέουρα (ή φράουλες) και μάνγκο

Ατομικές τάρτες με κρέμα από σμέουρα (ή φράουλες) και μάνγκο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: περίπου 1 ώρα, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: 20΄ 

Υλικά (για 6 ατομικές τάρτες)

  • 6 τσέρκια ή ατομικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ.

Για την κρέμα

  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 125 γρ. φρέσκο γάλα
  • 125 γρ. σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα, πολτο-ποιημένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε φράουλες)
  • 15 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το μάνγκο

  • 1 μάνγκο, όχι πολύ ώριμο, καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
  • 50 γρ. μέλι
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (σε μπουκαλάκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), προαιρετικά

Για τη βάση

βλ. συνταγή εδώ

Διαδικασία

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα φρούτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη, φροντίζοντας να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα, για να μην κάνει πέτσα, και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

Μάνγκο: Παράλληλα, βράζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το μάνγκο. Αποσύρουμε, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.

Βάση: Ετοιμάζουμε τη βάση (βλ. «Τάρτα με φράουλες και κρέμα βανίλιας»), την απλώνουμε μέσα στις φόρμες, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα, τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια (για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο), καλύπτουμε με λαδόκολλα, γεμίζουμε έως επάνω με αμαγείρευτο ρύζι και ψήνουμε στους 170° C για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τις λαδόκολλες με το ρύζι και αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση: Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και τη μοιράζουμε στα ταρτάκια (ή τη μοιράζουμε με κουτάλι). Καλύπτουμε με τα κομμάτια μάνγκο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή