Οπώριο: Σπάνια ζαρζαβατικά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποτε βρίσκομαι στο Κουκάκι, κάνω μια στάση στο μικροσκοπικό γωνιακό μαγαζί, για να διαλέξω από τις νοικοκυρεμένες και πεντακάθαρες προθήκες του κάποιο από τα σπάνια ζαρζαβατικά ή από τα εξωτικά φρούτα. Το Οπώριο της οικογένειας Ελαφρού, με καταγωγή από το Βελβεντό, δεν είναι συνηθισμένο μανάβικο. Λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια και, αν και συνοικιακό, συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των οπωροκηπευτικών.

Μια μικρή γκάμα από εισαγόμενα και εξωτικά, όπως φρέσκος κουρκουμάς, γουανάμπανα, φύτρες, λίτσι, αχλάδια nashi, πιπεριές χαμπανέρος και τσίλι, αλλά και ψαγμένα ελληνικά, όπως ρομανέσκο Θεσσαλονίκης, οβριές Φενεού, αβοκάντο Κρήτης, μανιτάρια σιτάκε Θεσσαλονίκης, γκρέιπφρουτ Χανίων, κέιλ Μαραθώνα, πατάτες Κύπρου και Νάξου. Φυσικά, βρίσκουμε και όλα τα καθημερινά και χρειαζούμενα, μόνο που είναι διαλεγμένα με αυστηρά κριτήρια: νοστιμιά, μοσχοβολιά, γεωγραφική προέλευση.     

    

«Επιμένουμε ελληνικά και ταξιδεύουμε συχνά», μου λέει ο Ευθύμης Ελαφρός. «Πέρυσι, για παράδειγμα, οργώσαμε τα νησιά» κι έτσι εμπλούτισαν τα ράφια του μαγαζιού με επιλεγμένες λιχουδιές, όπως αιγινίτικο φιστικέλαιο και φιστικοβούτυρο της Κυπραίου, τυριά από τη συριανή Τυροσύρα, τσουχτερή λαδογραβιέρα Ζακύνθου, τηνιακή λούζα του Κρητικού, βιολογικά αυγά από τη φάρμα Ανδρούτσου στην Εύβοια κ.ά. 

Οπώριο

Ερεχθείου 1, Κουκάκι,

Τηλ. 210-92.41.118

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή