Tο «Σπίτι» της Γλυφάδας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπιτική ατμόσφαιρα, καλοδουλεμένα μεσογειακά πιάτα και «ψαγμένα» κοκτέιλ σε ένα… κρυμμένο εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Η θέση: Στη Γλυφάδα, γωνία Λαζαράκη και Δούσμανη. Κρυμμένο πίσω από τον ξύλινο φράχτη και τους ψηλούς φοίνικες μπορείς εύκολα να το περάσεις για σπίτι της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα: Μπαίνοντας μέσα αντικρίζεις έναν μεγάλο ψηλοτάβανο χώρο, που όμως οι προσεγμένες γωνιές και οι διακριτικές ντιζάιν πινελιές σε συνδυασμό με το ξύλο και τον ζεστό φωτισμό, τον κάνουν φιλικό και οικείο. Στα συν το «άκαπνο» περιβάλλον, ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, ενώ η ατμόσφαιρα ενδείκνυται για όλες τις περιστάσεις: από επαγγελματικές συναντήσεις μέχρι φιλικές εξόδους και ρομαντικά ραντεβού. Τους πιο ζεστούς μήνες, μπορείτε να καθίσετε και στην κατάφυτη και ατμοσφαιρική αυλή που καταφέρνει να κρατήσει μακριά τη βαβούρα της Γλυφάδας.

Tο «Σπίτι» της Γλυφάδας-1

Το φαγητό: Γνώριμες ιταλικές και ελληνικές γεύσεις απαρτίζουν το μενού. Ξεκινήσαμε με τη γευστικότατη σαλάτα με ντοματίνια, καπαρόφυλλα, κατίκι και ελαιόλαδο. Για κυρίως επιλέξαμε τις γαρίδες σωτέ μαριναρισμένες με χυμό μοσχολέμονου, καπνιστή πάπρικα, μαϊντανό και ρύζι μπασμάτι, περιποιημένες μεν, με κάπως αδιάφορο όμως γευστικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως το ριζότο με φρέσκο και καπνιστό σολομό, φρέσκο κρεμμύδι, σχοινόπρασο και ροζ πιπέρι ήταν πολύ ισορροπημένο στη γεύση. Το ριζότο άγριων μανιταριών με φρέσκο κρεμμύδι και μαντζουράνα ήταν ό,τι καλύτερο δοκιμάσαμε – πλούσιο και όσο έπρεπε αλ ντέντε. Για το τέλος, το ευγενικό προσωπικό μάς κέρασε Μοσχάτο, γλυκό και δροσιστικό.

Ο λογαριασμός: Δώσαμε περίπου 25 ευρώ το άτομο με δύο ποτήρια κρασί για τον καθένα.

Η κάβα: Στα ατού του μαγαζιού ο μεγάλος κατάλογος από cocktails, αρκετά από τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με 4,5 ευρώ καθώς υπάρχει και happy hour (18:00-21:00)! Αρκετές ετικέτες κρασιού, οι περισσότερες από τις οποίες ελληνικές.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-00:30, Παρασκευή-Σάββατο 09:00-01:00, Κυριακή 10:00-00:00. Στη Νέα Φιλοθέη θα βρείτε και δεύτερο Σπίτι, στη Λεωφόρο Καποδιστρίου 42.

Σπίτι,

Λαζαράκη 12 & Δούσμανη, Γλυφάδα,

Τηλ: 210-89.80.080.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή