Πενθήμερη… στο Sani

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας στο Sani Resort της Χαλκιδικής… σερβίρει 20 – 24 Μαΐου.

Δεν είναι για όλους, πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ένα δείπνο μαγειρεμένο από τους καλεσμένους σεφ του Sani Gourmet Festival κοστίζει 110 ευρώ κατ’ άτομο. Ο αντίλογος; Είναι ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά events που διοργανώνονται στην Ευρώπη με τη συμμετοχή πολυβραβευμένων σεφ που δύσκολα θα «συναντούσε» κανείς αλλιώς καθότι εργάζονται στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Αν λοιπόν είστε φανατικός foodie που αντέχει οικονομικά, διαλέξτε μέρα, κάντε κράτηση, βάλτε τα καλά σας και απολαύστε. Από 20 έως 24 Μαΐου, 9 ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν μια ζηλευτή πορεία φορτωμένη βραβεία, διακρίσεις και αστέρια, θα μαγειρέψουν στα εστιατόρια του Sani Resort στη Χαλκιδική.

Πενθήμερη… στο Sani-1

Ανάμεσα σε αυτούς, o Ιρλανδός Stephen Toman, σεφ στο OX στο Belfast, που φέτος βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin και ανακηρύχθηκε ως το πιο hot εστιατόριο στην Ευρώπη, ο Αργεντίνος Mauricio Giovanini του οποίου το μεσογειακό εστιατόριο Messina στη Μάλαγα της Ισπανίας κέρδισε και αυτό φέτος αστέρι Michelin και o «οικολογικός» μάγειρας εξ Ελβετίας Klemens Schraml, που ειδικεύεται στην αλπική κουζίνα και έχει σχεδιάσει ένα μενού του τύπου «οι Άλπεις καταλήγουν στο Αιγαίο».

Έχουμε και δύο ελληνικές συμμετοχές. Τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη που μετά από ένα πέρασμα από μεγάλα εστιατόρια του κόσμου και της Ελλάδας (Arpege, Εpicurean, L’Astrance, Calypso), άνοιξε το δικό του high μπιστρό, το CTC στα Ιλίσια. Και τον Σωτήρη Κοντιζά που μετά από μια θητεία στον «δικό μας» Πέσκια (48, Π-Box) και το Nobu, σκληραγωγήθηκε σε σούπερ αστεράτα εστιατόρια της Ευρώπης (Geranium**, Studio*, The Ledbury*) και επέστρεψε για να αναλάβει την κουζίνα του Nolan, του πιο conceptual αυτή τη στιγμή εστιατορίου της Αθήνας.

Πενθήμερη… στο Sani-2

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα και τους σεφ, επισκεφθείτε το www.sanigourmet.gr. Κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο Τ/2374099500. Τα δείπνα ξεκινούν στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή