Τάπας με jamon (χαμόν) και ντομάτα

Τάπας με jamon (χαμόν) και ντομάτα

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄

Υλικά:

  • 6 λεπτές φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση από μπαγκέτα)
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φέτες χαμόν ή προσούτο της αρεσκείας μας
  • αλάτι

Διαδικασία

Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, στη λειτουργία του γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σχετικά τραγανές.

Σε ένα μικρό μπολ τρίβουμε τη ντομάτα. Μοιράζουμε την ντομάτα στο ψωμί, πασπαλίζουμε με αλάτι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Κόβουμε στη μέση τις φέτες χαμόν ή προσούτο της αρεσκείας μας, βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε φέτα, πάνω από την ντομάτα και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή