Ελλάδα – Ουγγαρία, σημειώσατε 1

Ελλάδα – Ουγγαρία, σημειώσατε 1

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα είδος κοκκινοπίπερου, δηλαδή πάπρικας, είναι το καπνιστό πιπέρι Καρατζόβας (παλιότερο όνομα για την Αλμωπία Αριδαίας) που φτιάχνει ο Θοδωρής Μπόλκης με παλαιό ιδιοπαραγόμενο σπόρο στο νομό Πέλλης. «Ο μέσος όρος απόδοσης δεν ξεπερνά το 1 κιλό νωπής πιπεριάς ανά φυτό, σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες και υβρίδια όπου μπορεί να υπερβαίνει τα 5 κιλά ανά φυτό», μας λέει.

Οι κόκκινες πιπεριές καπνίζονται και αποξηραίνονται σιγά-σιγά σε ξύλα οξιάς. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, τολμώ να πω καλύτερο από τη διάσημη ουγγρική πάπρικα και το ΠΟΠ σπανιόλικο pimentόn: γλυκοπικάντικη γεύση, πυκνό άρωμα, με έντονο αλλά όχι λιγωτικό κάπνισμα, και ζωντανή την αίσθηση της πιπεριάς.

Το βρίσκουμε με το όνομα «Καπνιστό πιπέρι Αριδαίας» σε πολλά μπακάλικα.

Ενδεικτικά: Γεύση – Ελλάδος Θησαυροί, Gusto di Grecia, Το μπακάλικο της Καβάλας, Το κουκί και το ρεβίθι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή