Κοπανάκια με άλειμμα ροκφόρ

Κοπανάκια με άλειμμα ροκφόρ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 30΄ 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 12 κοπανάκια κοτόπουλου (το κάτω μέρος από το μπούτι. Εναλλακτικά, μπορούμε να πάρουμε φτερούγες)
  • 100 γρ. ρυζάλευρο ή καλαμποκάλευρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 180 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας καυτερή σάλτσα Sriracha (είδος σάλτσας από πάστα κόκκινης πιπεριάς, ξίδι και σκόρδο) ή σόγια σος με λίγο ταμπάσκο

Για το άλειμμα γιαουρτιού

  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 160 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, ιδανικά στη λειτουργία του αέρα.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από το μισό ρυζάλευρο, να παναριστούν από όλες τις πλευρές, και τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα. Τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει στο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καυτερή σάλτσα και μαρινάρουμε στο μείγμα τα κοπανάκια για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο πάλι στους 200° C και βάζουμε μέσα και το ταψί, χωρίς περιεχόμενο.

Στραγγίζουμε τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα περνάμε πάλι από το ρυζάλευρο και τα βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζ σημείο. Διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη. Αν χρησιμοποιήσουμε φτερούγες, ψήνουμε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι το ροκφόρ με το γιαούρτι. Σερβίρουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Τι πίνουμε: Ενα Chardonnay, ένα ροζέ από Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή