Altamira: για μπουρίτος, φαλάφελ και σαμόζας

Altamira: για μπουρίτος, φαλάφελ και σαμόζας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα πρώτα μούλτι έθνικ εστιατόρια της Αθήνας, που σερβίρει αυθεντικά πιάτα σε «αποικιακή» ατμόσφαιρα.

Η θέση: Στο κέντρο του Κολωνακίου, στην ανηφόρα της Τσακάλωφ, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Θα δυσκολευτείτε αρκετά να παρκάρετε στην περιοχή. Με μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείτε να κατεβείτε στους σταθμούς μετρό Σύνταγμα ή Πανεπιστήμιο και μετά να ανηφορίσετε με τα πόδια. 

Η ατμόσφαιρα: Το διώροφο νεοκλασικό σε «καλωσορίζει» με μια στριφογυριστή ξύλινη σκάλα. Η διακόσμηση στο εσωτερικό αποπνέει αποικιακό αέρα: παστέλ χρώματα, απλίκες με χαμηλό φωτισμό, ξύλινα πατώματα, έπιπλα αντίκες και ροτόντες. 

Altamira: για μπουρίτος, φαλάφελ και σαμόζας-1

Το φαγητό: Από 4 περιοχές προέρχονται τα πιάτα που σερβίρει το Altamira: Ασία, Αραβικές χώρες, Ινδία, Μεξικό, εξού και ο χαρακτηρισμός multi ethnic. Σε όλα τα πιάτα υπάρχει σε παρένθεση η χώρα ή η περιοχή προέλευσης τους. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια εθνική κουζίνα ή να μπλέξετε τα πιάτα των διαφόρων χωρών, όπως κάναμε εμείς. Οι δυο σαλάτες που πήραμε ήταν μεξικάνικες – η ομώνυμη Altamira και Πομπλάνο. Φρέσκα λαχανικά, σταρένια τορτίγια αντί για κρουτόν, κόκκινα φασόλια και ξινή κρέμα ήταν τα κύρια υλικά και στις δύο ευμεγέθεις σαλάτες. Την ατολμία μας να παραγγείλουμε την σαλάτα με τρυφερούς βλαστούς μεξικάνικων κάκτων τη μετανιώσαμε όταν είδαμε τον σερβιτόρο να την αφήνει στο διπλανό τραπέζι: φαινόταν πεντανόστιμη!

Στα ορεκτικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία: από φαλάφελ και μπουρίτο μέχρι σαμόζας και νάτσος. Τα κυρίως πιάτα είναι περίπου 30. Μας άρεσαν πολύ τα ασιατικά χοιρινά παϊδάκια με γλυκόξινη σάλτσα, το αραβικό γιαβανέχ (ψητές φτερούγες κοτόπουλου με σουμάκ), το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι και οι μεξικάνικες φαχίτας με λεπτές λωρίδες μοσχαριού. Όλα τα πιάτα σερβίρονται με ρύζι ή λαχανικά εποχής και οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες. Για το τέλος διαλέξαμε τούρτα μεξικάνα με στρώσεις μπίτερ και απαλής μους σοκολάτας πάνω σε τορτίγιες με φρέσκια κρέμα και μια ελαφριά και δροσερή μους πορτοκαλιού με σος μάνγκο, τέλεια για όταν έχει ζέστη. 

Ο λογαριασμός: Πληρώσαμε περίπου 20-25 ευρώ το άτομο. 

Altamira: για μπουρίτος, φαλάφελ και σαμόζας-2

Η κάβα: Μεγάλη επιλογή από ελληνικά λευκά και ερυθρά. Πολύ καλό ήταν και το δικό τους κρασί, το οποίο είναι βιολογικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε και μια κανάτα μαργαρίτα ή μια σανγκρία ή ακόμα και ένα από τα κοκτέιλ (tequila sunrise, mojito, κ.ά.)

Επιπλέον πληροφορίες: To εστιατόριο στο Κολωνάκι έχει κλείσει, όμως, λειτουργεί κανονικά το μαγαζί στο Μαρούσι (Περικλέους 28). Δευτέρα-Παρασκευή 14:00-01:30, Σάββατο 13:30-02:00, Κυριακή κλειστά. 

Altamira:

Τσακάλωφ 36Α, Κολωνάκι

Τηλέφωνο 210 3614695 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή