«Νέα Φωλιά»: Εναλλακτικό κουτούκι με «ψαγμένα» καλούδια

«Νέα Φωλιά»: Εναλλακτικό κουτούκι με «ψαγμένα» καλούδια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξινός τραχανάς με παπαρούνες και πέστο καυκαλήθρας, σαλάτα ρόκα με πολίτικο σουτζούκι και άλλα «περίεργα» σε ένα παλιό καφενείο με ρετρό διάθεση.

Η θέση: Στην οδό Αριστομένους, ένα καλά «κρυμμένο» στενάκι μεταξύ Ολυμπιάδος και Κασσάνδρου. Πάρκινγκ με πολλή δύσκολία στους γύρω δρόμους.

«Νέα Φωλιά»: Εναλλακτικό κουτούκι με «ψαγμένα» καλούδια-1

Η ατμόσφαιρα: Ένα παλιό καφενείο του 1966. Χώρος που αγαπούν και οι πιο απαιτητικοί και που σήμερα κουμαντάρουν ο μάγειρας Γιώργος Χλούζας και ο συνεργάτης του Δημήτρης Παρδαλίδης. Η ατμόσφαιρα νοσταλγική, με ένα παλιό juke box, μαρμάρινα τραπέζια και παλιό μωσαϊκό, να «συνδέονται» με τον «εναλλακτικό» χαρακτήρα των ιδιοκτητών και πολλών θαμώνων. Θα ήθελα μια πιο «κουλτουριάρικη» τουαλέτα, αλλά, όπως προείπα, πρόκειται για παλιό καφενείο. Μη φύγετε χωρίς να χαζέψετε τα ράφια του μπακάλικου.

Το φαγητό: Προσεχτικά επιλεγμένα προϊόντα και συνδυασμοί παραδοσιακών ελληνικών συνταγών με ιδιαίτερα υλικά. Σε ειδικές σελίδες τα τυριά, που είναι πάμπολλα, από μυζήθρα και γιδοτύρι Κεφαλλονιάς, μέχρι γραβιέρα Ίου και μαστιχοτύρι Άνδρου. Τι «βγήκε» στο τραπέζι μας; Μια σαλάτα ρόκα – μαρούλι με πολίτικο σουτζούκι, αχλάδι, ξίδι βατόμουρου και γραβιέρα Ίου, παπαρούνες μαγειρεμένες με ξινό τραχανά, πέστο καυκαλήθρας και κοτόπουλο και κοτοτηγανιά με πιπεριές, μανιτάρια και καπνιστή πάπρικα.

«Νέα Φωλιά»: Εναλλακτικό κουτούκι με «ψαγμένα» καλούδια-2

Η σαλάτα άψογα γαρνιρισμένη με σπόρια ροδιού, οι παπαρούνες με τον τραχανά ένα πιάτο δυνατό, ρουστίκ και η κοτοτηγανιά ένα ισορροπημένο πιάτο, καλοδουλεμένο και γευστικό. Τα φαλάφελ και μια επιλεγμένη ποικιλία τυριών, επίσης δεν μας άφησαν αδιάφορους. Βρίσκετε επίσης άγρια βότανα και χόρτα, μαζεμένα, καταπώς μας είπαν, από τα γύρω βουνά.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 15 ευρώ το άτομο, με χύμα βιολογικό κρασί.

Η κάβα: Η κάβα μικρή και μόνο χύμα, καθ΄ όλα βιολογική, από Αμύνταιο και Αριδαία. Υπάρχει σκέψη και εμφιαλωμένα. Ελπίζω να υλοποιηθεί σύντομα.

Επιπλέον πληροφορίες: Αριστομένους 4, τηλ.: 2310 960383. Ανοιχτά Δευτέρα – Κυριακή, από τις 13:00 μ.μ. – 01:00 π.μ..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή