Pizza please: Αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα

Pizza please: Αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρέσκα υλικά, χειροποίητη ζύμη, πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η θέση: Στο όμορφο στενό της Γεωργίου Σταύρου, μεταξύ Αγίας Σοφίας και Καρόλου Ντηλ. Καθότι όλοι οι γύρω δρόμοι είναι πεζοδρομημένοι, θα δυσκολευτείτε να παρκάρετε. Μια «κοντινή» λύση είναι το ιδιωτικό πάρκινγκ που βρίσκεται στη διασταύρωση της Καρόλου Ντηλ με Βασιλέως Ηρακλείου.

Η ατμόσφαιρα: Λιτός χώρος, νεανική ατμόσφαιρα. Ένα παλιό σιδερένιο ποδήλατο στον ένα τοίχο κι ένα φτυάρι ξυλόφουρνου στον άλλο για ντεκόρ, λίγα αποξηραμένα άνθη, ένας καθρέφτης, λίγα τραπέζια στο εσωτερικό. Αρκετά τραπεζάκια έξω, κάτω από τα δέντρα. Η εξυπηρέτηση φιλική και άμεση. Πελάτες όλων των ηλικιών.

Το φαγητό: Στο Pizza Please, η φιλοσοφία είναι απλή: καθαρές γεύσεις, φρέσκα υλικά, ζύμη μόνο χειροποίητη και πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο. Μιλάμε για αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα, που ακολουθεί πιστά τον ιταλικό τρόπο παρασκευής και ψησίματος. Η ζύμη ωριμάζει για τουλάχιστον 12 ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η mozzarella είναι από τη Νάπολη. Θα παραλάβεις την πίτσα σου, αφού έχει ψηθεί στους 500° C (σ.σ. οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ιδανικές για το καλό ψήσιμο της ιταλικής πίτσας – βέβαια το ψήσιμο πρέπει να είναι πολύ σύντομο).

Pizza please: Αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα-1

Οι ιδιοκτήτες, Κωνσταντίνος Κονιόρδος και Διογένης Κάτσος επισκέφτηκαν πολλές φορές τη Νάπολη, μέχρι να βρουν τον ιδανικό Pizzaiolo. Και βρήκαν τον Antonio, που εκπαίδευσε τους ίδιους και το προσωπικό τους στη διαδικασία και τα υλικά. Την ημέρα που επισκεφθήκαμε την πιτσαρία, πήρα μία μικρή funghi (σ.σ. μανιταριών) και μία μικρή Margherita – λένε ότι τα απλά πιάτα είναι και τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς. Η Margherita ήταν άψογη. Μου άρεσε πολύ η βάση, ο φρέσκος βασιλικός στο γαρνίρισμα, η σάλτσα που ήταν ελαφριά, μόνο με ελαιόλαδο. H fungi επίσης ελαφριά, τα μανιτάρια ολόφρεσκα, οι γεύσεις δεμένες όμορφα. Νομίζω ότι δίκαια στοχεύουν σε πιστοποίηση αυθεντικότητας, από σχετικό Οργανισμό της Νάπολης.

Ο λογαριασμός: Για τις δύο μικρές μου πίτσες, πλήρωσα 8,90 ευρώ. Έφαγα όσο άντεχα, κράτησα και για αργότερα. Οι μικρές πίτσες φτάνουν μέχρι τα 7,95 ευρώ, οι μεγάλες μέχρι τα 11,95 ευρώ. Δεν πρόκειται για κομμάτι, αλλά για μια ολοστρόγγυλη πίτσα, σε μέγεθος μικρότερο από την πίτσα του ντελίβερι.

Η κάβα: Από οικογένεια οινοποιών ο κ. Κονιόρδος, έχει οίνους δικούς τους ομώνυμους από την Επανομή Θεσσαλονίκης, ενώ την κάβα συμπληρώνουν το λευκό και το ροζέ του Ταμιωλάκη Κρήτης. Στις μπίρες Septem, Νήσος, Peroni, Άλη Weiss.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά: Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή 1:00 μ.μ. – 12:00 π.μ. Παρασκευή & Σάββατο: 1.00 μ.μ. – 1.00 π.μ.

Pizza please

Γεωργίου Σταύρου 9,

Tηλ.: 2310 278 777

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή