Sunset: Tηγανόπιτα αλλά και ζυμαρικά με σολομό

Sunset: Tηγανόπιτα αλλά και ζυμαρικά με σολομό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικό φαγητό σε συνδυασμό με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα. Τι θα μπορούσατε να ζητήσετε παραπάνω για ένα δείπνο;

Η θέση: Δίπλα στο λιμάνι της Υδρας, μετά τη σπηλιά, στην αρχή του δρόμου προς το Καμίνι.

Η ατμόσφαιρα: Το ABC news το κατέταξε 2ο στα πιο καλά εστιατόρια του κόσμου με θέα. Αριστερά η ακτογραμμή, δεξιά ο οικισμός της Υδρας, στα πόδια σου ο Σαρωνικός και στο βάθος η Πελοπόννησος. Αν είναι ηλιοβασίλεμα, ακόμα καλύτερα. Θα δεις τον ήλιο να χάνεται μέσα στη θάλασσα – εξ ου και Sunset.

Sunset: Tηγανόπιτα αλλά και ζυμαρικά με σολομό-1

Το φαγητό: Ηξερα πως έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία 3-4 χρόνια και πως εδώ βρίσκει κανείς καλό ψάρι. Ο κατάλογος είχε, όμως, κι άλλες επιλογές για την 7μελή παρέα μας – «πειραγμένα» πιάτα ελληνικής κουζίνας, που ετοιμάζει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου. Η τηγανόπιτα της κυρα-Τασίας (με γέμιση τυριών) γευστικότατη, το ίδιο και η μελιτζάνα με μετσοβόνε και τομάτα.

Sunset: Tηγανόπιτα αλλά και ζυμαρικά με σολομό-2

Οι συνδαιτυμόνες μου έμειναν στα κλασικά: μύδια αχνιστά, μπιφτέκια σχάρας με σοτέ φρέσκες πατάτες (νόστιμο το μπιφτέκι, το ίδιο και οι πατάτες ψημένες με τη φλούδα τους), ταλιατέλες με φρέσκο σολομό, μαραθόριζα, τσίπουρο και κρέμα άνηθου (ισορροπημένο πιάτο, αν και θα προτιμούσα να απουσιάζει η κρέμα γάλακτος). Εγώ δοκίμασα καλαμαράκια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι, ντοματάκια Σαντορίνης και ξινομυζήθρα. Ψημένα όσο έπρεπε και η πικράδα του χόρτου «έπαιζε» με την ντομάτα.

Ο λογαριασμός: περίπου 25-30€/άτομο.

Η κάβα: Πλούσια λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό: Κάθε μέρα 12 μεσημέρι-12 το βράδυ.

Info: Sunset, Ύδρα (μετά στη σπηλιά), Τ/22980-52.067.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή