Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά (για 4 άτομα)
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 120 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα – ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινοπορτοκαλί χρώμα, που βρίσκουμε σε μορφή σκόνης σε μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 90 ml ελαιόλαδo
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Συνοδεύουμε με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.
Τι πίνουμε: Ενα ξηρό Μοσχάτο από Λήμνο ή Σάμο ή ένα βορειοελλαδίτικο Traminer.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr