Βραβεία Ποιότητας 2016

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια έκδοσης του Γαστρονόμου και απονέμουμε τα ένατα κατά σειρά Βραβεία Ποιότητας. Στη γιορτή μας πρωταγωνιστές είναι, όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας. Οι άνθρωποι που με τη δουλειά τους, τις ιδέες τους, την εντιμότητα και τη δημιουργικότητά τους σηκώνουν στους ώμους τους την ελληνική παραγωγή τροφίμων.

Ανάμεσά τους, μικροί παραγωγοί, ατομικές επιχειρήσεις που απαντούν στις αντιξοότητες της εποχής με σκληρή προσωπική εργασία και υψηλή ποιότητα. Μεσαίες επιχειρήσεις που ανανεώνονται, καινοτομούν, δεν πτοούνται από τις δυσκολίες, παράγουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επαρχιών. Μεγάλες επιχειρήσεις -μεταξύ των οποίων η «αρχαιότερη» ελληνική επιχείρηση, ο Ομιλος Λούλη, που αριθμεί δυόμισι αιώνες ζωής- που συμβάλλουν στην οικονομία της πατρίδας γενικότερα.

Εταιρείες που εξάγουν προϊόντα αλλά και ιδέες, όπως είναι το «Εργον», που με την ιδέα του μπακάλικου-εστιατορίου προωθεί όχι μόνο τρόφιμα, αλλά και την κουζίνα της Ελλάδας σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες του εξωτερικού. Συνεταιρισμοί όπως ο Α.Σ. Κερασοπαραγωγών Ράχης «Αγιος Λουκάς», που δίνουν ζωή σε ολόκληρα χωριά.

Για πρώτη φορά φέτος βραβεύουμε εστιατόρια. Και η επιλογή μας συνδέει το καλό φαγητό με τη φήμη της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό. Το Θαλασσάκι στην Τήνο και ο Νότος στις Βρυξέλλες εκπροσωπούν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία, με το σημερινό της πρόσωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή