Feedέλ: ταβέρνα απ’ το μέλλον

Feedέλ: ταβέρνα απ’ το μέλλον

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση: Κρυμμένο πίσω από το Χαραλά της Ερμού, σε μια άγνωστη μικροσκοπική πλατεία με νεραντζιές, το Feedέλ Urban Gastronomy είναι μια όαση ηρεμίας από τη βουή και τη ζέστη του κέντρου. 

Ατμόσφαιρα: Τον χειμώνα θα καθίσετε μέσα στην ας-την-πούμε-industrial (τσιμέντο, μέταλλο, κ.λπ) σάλα, τώρα το καλοκαίρι έξω, κάτω από τα δέντρα, αρκεί να έχετε προνοήσει για κράτηση. Ο φωτισμός χαμηλός, ειδυλλιακός, μπορεί κάποιους να τους ξενίσει. Το σέρβις… υπερκινητικό και ευγενέστατο.

Φαγητό: Στην κουζίνα αφεντικό ο ευεπίφορος στις νέες τάσεις αλλά με γερές βάσεις και καλή εμπειρία Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Το φαγητό είναι αυτό που θα άρμοζε σε μια μοντέρνα ελληνική ταβέρνα (μπιστρό, αν προτιμάτε) και ουχί νεοταβέρνα. Με άποψη, με τεχνικές της υψηλής κουζίνας (βλ. sous vide), με μερικά υλικά αλλότρια (ασιατικά κυρίως σύμφωνα με τη μόδα), αλλά με μπόλικη Ελλάδα, μοντέρνα Ελλάδα, όχι απαρχαιωμένη. Η χωριάτικη με τηγανητή κάππαρη, ας πούμε, τι ιδέα!

Feedέλ: ταβέρνα απ’ το μέλλον-1

Η κάππαρη στεγνώνει και γίνεται καρύκευμα δυναμίτης. Το κουσκουσάκι με μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και σαφράν μαγειρεύεται σε ζωμό dashi (ψαροζουμί ιαπωνικής προέλευσης) και έχει γεύση βαθιά θαλασσινή – ήταν όμως λίγο πιο ξινό από όσο θα ήθελα. Η φάβα μπιζελιών αρταίνεται με υλικά δυνατά που όμως δίνουν ένα αρμονικό σύνολο: ελληνική τρούφα, θυμάρι, καραμελωμένα κρεμμύδια και ολίγο πικάντικο αλλαντικό. Το χοιρινό λουκούμι, μαγειρεμένο εν κενώ. Το χταπόδι ήταν το φαγητό που ενθουσίασε την παρέα και λογικό καθότι πιάτο με πρωτόγνωρη νοστιμιά: με κρασάτη σάλτσα, μπόλικη καπνιστή πάπρικα, κόλιανδρο και κυβάκια αγγουριού στο πλάι. Δυστυχώς, μαγειρεμένο καταπώς προτιμούν τελευταίως πολλοί σεφ, δηλαδή μέχρι… λιωσίματος. 

Κάβα: Η λίστα κρασιών υποδειγματική, 100% ελληνική και με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ευφάνταστα και νόστιμα τα κοκτέιλ.

Feedέλ: ταβέρνα απ’ το μέλλον-2

Λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 25 – 30€ το άτομο με κρασί. 

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι. Πάρκινγκ ούτε να το διανοηθείτε ότι θα βρείτε ελεύθερο. Μιλάμε για την καρδιά του κέντρου της πόλης.

Feedέλ

Κτενά 1, Αθήνα,

Tηλ. 210 32 10 551.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή