Αττικός

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Μια κομψή είσοδος πολυκατοικίας στην περιοχή της Ακρόπολης και μια λιτή ταμπέλα στο ασανσέρ δε σε προϊδεάζουν για αυτό που ακολουθεί. Από τη βεράντα σχεδόν αγγίζεις τον ιερό βράχο και οι οικοδεσπότες σε περιβάλλουν με φροντίδα. 

Η ατμόσφαιρα: Σε ρωτούν αν θέλεις εμφιαλωμένο νερό και δε στο φέρνουν και κυρίως δε στο ανοίγουν στα γρήγορα πριν προλάβεις να αντιδράσεις. Σε ρωτούν αν θέλεις ψωμί και αν δε θέλεις δε σου χρεώνουν κουβέρ όπως άλλωστε επιβάλλεται και από το νόμο. Σας προτείνουμε όμως να το δοκιμάσετε. Είναι φρεσκοψημένο και συνοδεύεται από ελληνικές ποικιλίες ελιών, μαριναρισμένες με αρωματικά και λιαστή ντομάτα. Σε βοηθούν να επιλέξεις από τα πιάτα σύμφωνα με τις γευστικές σου προτιμήσεις, προτείνουν εναλλακτικές και σε συγκρατούν αν αρχίζεις να το παρακάνεις με την ποσότητα, προτρέποντάς σε διακριτικά, να δεις πρώτα τις μερίδες και μετά να αποφασίσεις.

Κάνουν τα δέοντα δηλαδή, τα «εκ των ων ουκ άνευ» για κάθε εστιατόριο που σέβεται τον πελάτη του. Περιμένοντας τα πιάτα, το βλέμμα μας συναντά στο διπλανό τραπέζι έναν παππού με το εγγονάκι του, σε άλλο τραπέζι μια παρέα τουριστών, πιο δίπλα επιχειρηματίες και σε γωνιακό τραπέζι ένα νεαρό ζευγάρι. Ενα εστιατόριο δηλαδή που εκτιμούν όλες οι ηλικιακές και κοινωνικές τάξεις.

Αττικός-1
Αττικός-2
Αττικός-3

Το φαγητό: Το τραπέζι γεμίζει με μυρωδάτα κεφτεδάκια με τραγανά χειροποίητα τσιπς πατάτας (χωρίς ίχνος περιττού λαδιού), τυροπιτάκια με χωριάτικο φύλλο περιχυμένα με θυμαρίσιο μέλι, κερκυραϊκό σοφρίτο με βουτυρένιο πουρέ και παστιτσάδα πικάντικη και κανελάτη. Τα γεμιστά με σωστά μελωμένο ρύζι και τα σουτζουκάκια με φίνα σάλτσα ντομάτας. Οικείες γεύσεις, σπιτικές, στην καλοφτιαγμένη τους εκδοχή από τη Μίνα και τη Γιούλη που προμηθεύονται τις φρέσκιες πρώτες ύλες και μαγειρεύουν καθημερινά. Ενα σφιχτό μενού, χωρίς εξάρσεις και «πειραγμένα» πιάτα, που δε «φωνάζει» την ελληνικότητα του μέσα από τεράστιους τίτλους τύπου «ελληνική σαλάτα με πρασινάδες Αρτας, ντοματίνια Ευβοίας και χανιώτικο τυρομάλαμα», αλλά την υποστηρίζει με τη γεύση του. Οσο για τα γλυκά, σπιτικά και αυτά και στην σύλληψη και στην τεχνική: Χαλβάς, μπακλαβάς, πορτοκαλόπιτα και γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι θα κλείσουν γλυκά το γεύμα σας. Τι ωραία που θα ήταν βέβαια, ένα τόσο αξιόλογο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας να ετοίμαζε περισσότερα γλυκά με τα διάσημα ελληνικά προϊόντα όπως το μέλι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Σκεφτείτε το παρακαλώ…

Ο λογαριασμός: 20 – 25€ άτομο (με ποτήρι κρασί) Η κάβα:

Η κάβα: αξιοπρεπής με μόνο ελληνικές ετικέτες που όμως έχοντας κατά νου πόσα καλά ελληνικά κρασιά έχουμε, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είναι πλουσιότερη.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα 12:00 – 24:00

Αττικός,

Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη,

Τ/ 210-92.15.256

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή