Νόστιμα βιολογικά καρπούζια!

Νόστιμα βιολογικά καρπούζια!

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάναμε το γύρο των βιολογικών αγορών, χτυπήσαμε στην «πλάτη» κάμποσα καρπούζια, αφουγκραστήκαμε καλά και δοκιμάσαμε μόνο όσα καμπάνιζαν, αφού αυτά είναι τα πιο γλυκά και νόστιμα. Λένε πως είναι «μάπα το καρπούζι» που βγάζει υπόκωφο ήχο. Ασφαλέστερο, πάντως, είναι να ελέγξουμε την ωριμότητά του από τη φρεσκάδα του μίσχου και από την ευκολία που αποκόβεται από τον καρπό (αν κόβεται δύσκολα, είναι άγουρο, αν ξεκολλάει πανεύκολα, είναι υπερώριμο).

Η γεύση του;

Είναι θέμα μικροκλίματος, ποικιλίας αλλά και εμπειρίας – ο καλλιεργητής πρέπει να ξέρει πότε να κόβει το καρπούζι. Προτιμάμε βιολογικό με κλειστά μάτια, αφού ως ευαίσθητο φυτό δέχεται πολλές χημικές παρεμβάσεις στη συμβατική καλλιέργεια. Δοκιμάσαμε υπαίθριες βαρέλες αλλά και μικρόκαρπα καρπούζια του Βασίλη Γιαννόπουλου από τα αγκιναροχώρια των Ιρίων Αργολίδας, υπέροχα, μικρόκαρπα Γυφτάκια και άλλες ελληνικές ποικιλίες από τον Ορχομενό και τον Γιάννη Παπαχριστοδούλου, νόστιμα baby Modelino φέρνει ο Θανάσης Τζαβάρας από το Προσήλιο Βοιωτίας και στο Αυλωνάρι της Εύβοιας ο Ανδρέας Αλεξανδρής καλλιεργεί υπαίθρια, μεγάλα σε γεύση και μέγεθος, ολοστρόγγυλα καρπούζια μέχρι και τον Σεπτέμβρη.

Στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα στην Κηφισιά (Γιαννόπουλος, Παπαχριστοδούλου), Τρίτη στο Παλαιό Ψυχικό (Παπαχριστοδούλου) και στο Ν. Ηράκλειο (Αλεξανδρής), Τετάρτη στην Ηλιούπολη (Αλεξανδρής, Γιαννόπουλος, Παπαχριστοδούλου) και στη Φιλοθέη (Παπαχριστοδούλου), Πέμπτη στον Γέρακα (Αλεξανδρής, Παπαχριστοδούλου), Παρασκευή στον Χολαργό (Αλεξανδρής), Σάββατο στη Βούλα (Γιαννόπουλος, Παπαχριστοδούλου, Αλεξανδρής).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή