Το Κύμα στην Κίμωλο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταβέρνα μπροστά στο κύμα, με σεφ αξιώσεων.

Η θέση: Καμιά δεκαριά σπιτάκια, 2 ωραίοι καφενέδες κι ένα σούπερ ζαχαροπλαστείο υπάρχουν στο λιμάνι της Κιμώλου, στη Ψάθη. Παραδίπλα το ένα και μοναδικό εστιατόριο του λιμανιού, από τα Μποχωράκια, οικογένεια με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης.

Η ατμόσφαιρα: Όμορφο ρεστοράν, σένιο, χωρίς περιττά φτιασιδώματα, με τραπεζοκαθίσματα επάνω στην ακρογιαλιά.

Το φαγητό: Η κουζίνα του λειτουργεί εδώ κι 23 χρόνια. Σχετικά νέα άφιξη όμως, είναι ο νεαρός, Κιμωλιάτης σεφ, Μανώλης Βεντούρης. Ήρθε κι έφερε μαζί του νεοτερισμούς πετυχημένους – έκπληξη για το μικρό νησί. Πανέμορφα παρουσιασμένα πιάτα, ντόπια, καλά υλικά, άψογο μαγείρεμα.

Το Κύμα στην Κίμωλο-1

Δοκιμάσαμε φοβερό μπαρμπούνι μαρινάτο με κρέμα παντζαριού και άψογη, πεντανόστιμη σαλάτα με ντοματίνια, μαριναρισμένη φέτα ή ντόπιο ξινό τυρί (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα). Αν έχουν αμπελοφάσουλα κιμουλιάτικα να τα παραγγείλετε. Από κυρίως, μοιραστήκαμε ένα υπέροχα χυλωμένο τραχανότο γαρίδας με φρέσκια ντοματούλα, και ένα βαθιάς νοστιμιάς φιλέτο σκορπίνας γιουβέτσι. Χρειάζεται άραγε ο κατάλογος να είναι τόσο μεγάλος (έχει και μαγειρευτά, λαδερά και ψητό, φρέσκο ψάρι); Πάντως ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό!

Η κάβα: Η λίστα με τα κρασιά προσφέρει αρκετές κι ικανοποιητικές επιλογές για να συνοδεύσουμε το φαγητό. Χωλαίνει, όμως, στο κομμάτι της εντοπιότητας. Θα θέλαμε περισσότερες κυκλαδίτικες επιλογές.       

Ο λογαριασμός: 10 – 25/άτομο χωρίς τα ποτά, αναλόγως με το αν θα επιλέξετε μαγειρευτά ή πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.

Κύμα

Ψάθη, Κίμωλος,

Τηλ. 2287051001

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή