Στην αρχή το πέρασα για γόπα, μετά είδα τη «μούρη» του και αμέσως την ταμπέλα. «Γαύρος Πάτμου», χοντρός, μεγάλος, στο μήκος της παλάμης μου (σ.σ. ο γαύρος πρέπει να είναι πάνω από 9 εκ. για να αλιευθεί και να πωληθεί), στο ψαράδικο «Πάτμος» στην κεντρική αγορά του Πειραιά.
Στις 2 το μεσημέρι η τιμή του ήταν χαμηλότατη, 1,5 €/κιλό. Πήρα. Ηταν φρεσκότατος (σε λιγότερο από 24 ώρες είναι στο μαγαζί, μού είπαν). Τον μισό τον έκανα στο τηγάνι, τον υπόλοιπο ένα γρήγορο πλακί σε δυνατό φούρνο, με λίγη ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό. Πάλλευκη σάρκα, μοσχοβολιστή, νοστιμότατη.
Ιχθυοπωλείο
Πάτμος, Λυκούργου 4, Πειραιάς,
Τηλ. 210-41.76.480