ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Cycladic Café στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

mousio-kikladikis-005

Αιγαιοπελαγίτικη αισθητική & γεύση.

Η θέση: Στο αίθριο του Κεντρικού κτιρίου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ατμόσφαιρα: Το φως, η λιτότητα και η αφαιρετική αισθητική των Κυκλάδων είναι η πηγή έμπνευσης για το Cycladic Cafe του μουσείου. Ενα αίθριο στους τόνους του λευκού, με ένα αέρινο στέγαστρο – γλυπτό που δημιουργεί σκιάσεις και αφήνει τις αχτίνες φωτός να το διαπερνούν, μάς μεταφέρει νοητά στο πιο όμορφο πρόσωπο της Ελλάδας, το λουσμένο με τη λάμψη του ήλιου.

cycladic-cafe-sto-moyseio-kykladikis-technis0

Το φαγητό: Γαστρονομικά, ταξιδεύουμε μέχρι τη Σίφνο για να απολαύσουμε την σιγομαγειρεμένη ρεβιθάδα της, κάνουμε μια στάση στη Μύκονο για να γευτούμε μια τραγανή μπρουσκέτα με την περίφημη λούζα της, δοκιμάζουμε τα μελωμένα ντολμαδάκια της Κάσου και τα συνοδεύουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή σαντορινιές μελιτζάνες με φίνα σάλτσα ντομάτας. Στο μενού που επιμελείται το catering Μπεγνής, οι πρωταγωνιστές είναι οι Αιγαιοπελαγίτικες πρώτες ύλες όπως τα παραδοσιακά τυριά, αλλαντικά και ζυμαρικά συνοδεία μιας πλούσιας γκάμας από ελληνικά κρασιά.

Ο λογαριασμός: 25€ το άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου: δευτέρα, τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 20:00 και Κυριακή: 11:00 – 17:00.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Κεντρικό κτίριο, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα,
Tηλ. 210-72.28.321.