“Θαλασσινό αγέρι” στα Χανιά

“Θαλασσινό αγέρι” στα Χανιά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόστιμη ψαροφαγία σε κινηματογραφικό σκηνικό!

Η θέση: Πιο δίπλα στη θάλασσα δεν γίνεται. Γι΄αυτό, μην παραξενευτείτε αν μπλεχτεί στα πόδια σας μια … πάπια. Η θέα μοναδική: στα αριστερά, σαν σκηνικό, κάποια επιβλητικά παλιά κτίρια. Είναι ταμπακαριά (αυτά έδωσαν το όνομα τους στην τοποθεσία), δηλαδή βυρσοδεψεία, μνημεία της βιομηχανικής ιστορίας των Χανίων, που λειτουργούσαν εδώ από τον 19ο αιώνα. Βρισκόμαστε στη Χαλέπα, την αριστοκρατική γειτονιά των Χανίων σε μια ψαροταβέρνα που οι ντόπιοι γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά η φήμη της έχει ξεπεράσει τον τόπο της.

Η ατμόσφαιρα: Τα τραπεζάκια βρίσκονται εκεί που σκάει το κύμα, γι’ αυτό σας προτείνω να έρθετε την ώρα που δύει ο ήλιος. Οχι βέβαια, ότι είναι άσχημα το βράδυ με τα φώτα της παλιάς πόλης στο βάθος να καθρεφτίζονται στη θάλασσα. Και ενώ οι ιδιοκτήτες του «Θαλασσινού αγεριού» θα μπορούσαν να «πατήσουν» στην ειδυλλιακή τοποθεσία και να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα του φαγητού, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε καμιά περίπτωση.

Το φαγητό: Κάθε φορά που έρχομαι παραγγέλνω οπωσδήποτε αχινούς, σουπιά με μάραθο και τσακιστές πράσινες ελιές αλλά και σμέρνα (πεντανόστιμη, μόνο εδώ την έχω δοκιμάσει) τηγανητή με σκορδαλιά. Ξέχασα, και μια ξινομυζήθρα -συνήθως είναι πολύ καλή. Αυτά για αρχή.

Γιατί εκτός από τα ψάρια (καλοψημένα), που θα δοκιμάσετε ανάλογα με τα κέφια και το βαλάντιο σας, θα βρείτε τραγανοτηγανισμένα καλαμαράκια, μύδια, σουπιά στα κάρβουνα ή γεμιστή, σαλάτες (πολύ καλή του ψαρά με ντομάτα, αγγούρι, παξιμάδι, χόρτα, μυζήθρα και γαύρο μαρινάτο) αλλά και κατόπιν παραγγελίας αστακομακαρονάδα, κακαβιά (πολύ καλή) ή ζυμαρικά με θαλασσινά. Με λίγα λόγια, όσα βρίσκει κανείς σε μια ψαροταβέρνα, στην οποία κατέχουν τη δύσκολη τέχνη του ψησίματος ψαριού.

Ο λογαριασμός: από 17 € το άτομο (χωρίς ποτό)

Η κάβα: Διαθέτει 19 λευκά (μερικά βιολογικά, μεγάλων και μικρών παραγωγών, αρκετά κρητικά), ένα κόκκινο, μια ρετσίνα και χύμα (λευκό, κόκκινο, ρετσίνα και μαρουβά). Εδώ θα βρείτε και την μικρής παραγωγής, ντόπια μπύρα Χάρμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά: Από Μάρτιο έως Οκτώβριο κάθε βράδυ από τις 19:30. Επειδή τα καλά, διαδίδονται, φροντίστε να κάνετε κράτηση για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Θαλασσινό αγέρι,

Βιβιλάκη 35, Ταμπακαριά, Χαλέπα – Χανιά,

Τηλ. 28210-51.136

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή