ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ενα κουτί θάλασσα

ena-koyti-thalassa-2148273

Ανοίξαμε το κουτί στο γραφείο και μύρισε θάλασσα: οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι που περιμένουν να πάρουν την άδειά τους μεταφέρθηκαν νοερά στα νησιά του Αιγαίου. Το δικό μας κουτί είχε μπακαλιαράκια, λυθρίνια και σκαθάρια, τα οποία απολαύσαμε τηγανητά. Η πρωτοβουλία της Greenpeace «Ενα κουτί θάλασσα» δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτείτε ολόφρεσκα ψάρια από τη Λέσβο και τη Λέρο.

Μπαίνετε στο site, κάνετε την παραγγελία, αλιεύονται τα ψάρια από ντόπιους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και την επομένη παραδίδονται στην πόρτα σας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε συγκεκριμένα ψάρια, ό,τι βγάλει η ψαριά της ημέρας.

Το κάθε κουτί στοιχίζει 40 ευρώ και περιέχει 2 κιλά ψάρια: μπακαλιάρους, μπαρμπούνια, σκάρους, σκορπίνες, λυθρίνια, γόπα, κολιό, καλαμάρι και λίγα ακόμα είδη. Επίσης, πάνω στο κουτί αναγράφονται τα στοιχεία του ψαρά, ο τρόπος, ο χρόνος και ο τόπος ψαρέματος.

Σκοπός της Greenpeace είναι να στηρίξει τους μικρούς ψαράδες χαμηλής έντασης (με παραγάδια και δίχτυα) και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει το καταναλωτικό κοινό στο φρέσκο ελληνικό ψάρι.

Για παραγγελίες και ημερομηνίες παραδόσεων (δεν γίνονται κάθε μέρα) μπείτε στο www.greenpeacegreece.org/kouti-thalassa