Εξόρμηση στην Υδρα (μέρος 3ο)

Εξόρμηση στην Υδρα (μέρος 3ο)

4' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόστιμα λαδερά και μαγειρευτά, άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με βασιλιά το φημισμένο υδραίικο καλαμάρι που οι ντόπιοι μαγαζάτορες μαζεύουν από νωρίς για να έχουν το καλοκαίρι. Αυτά θα βρεις στις ταβέρνες και στα εστιατόρια του διατηρητέου νησιού του Αργοσαρωνικού, μαζί με θεσπέσια αμυγδαλωτά, καλό καφέ και ωραία ποτά.  

image

Γραβιέρα Τραχειάς στου Μπεξή 

Είτε έχετε σπίτι στο νησί είτε για το μεσημεριανό τσιμπολόγημα στην παραλία, περάστε από το σούπερ μάρκετ του Μπεξή για γλυκά φρούτα και ντομάτες, όλα από την Πελοπόννησο. Εξοχη η γραβιέρα Τραχειάς, καθώς και τα παξιμάδια της περιοχής με ντόπια στάρια. Εδώ έρχονται οι ντόπιοι όταν ψάχνουν γκουρμέ πρώτες ύλες. Θα ανεβείτε το στενό που ξεκινά από το λιμάνι πριν από τη Μονή. 

Τ/22980-52.283. 

image

Castello

Το παλιό λιοτρίβι στην παραλία του Καμινιού έχει εδώ και μερικά χρόνια μετατραπεί σε ένα all day café-bar-restaurant που θα ζήλευαν πολλά… τουριστικότερα νησιά. Κομψό, με ελαφρύ μενού το μεσημέρι και πιο «σοβαρές» προτάσεις το βράδυ, διά χειρός της έμπειρης σεφ Αργυρώς Ζαφείρη, λίστα κρασιών προσεγμένη και κοκτέιλ που έχει συν-σχεδιάσει ο μάνατζερ Κωνσταντίνος Λιάπης με διακεκριμένους bartenders των Αθηνών. Το Castello διαχειρίζεται το οργανωμένο τμήμα της παραλίας έμπροσθεν – μπορείτε από τις σούπερ λουξ ξαπλώστρες να παραγγείλετε καφέ, σνακ και ποτά.   

Ανοιχτό από το πρωί. Κόστος: περίπου 25-30€/άτομο. Καμίνι, Τ/22980-54.101. 

image

Ηλιοβασίλεμα στο… Sunset

Πηγαίνοντας από την Υδρα προς το Καμίνι, στον προμαχώνα με τα κανόνια, πάνω από τη σπηλιά, όπου κάνουν μπάνιο όσοι μένουν στον κεντρικό οικισμό. Η κουζίνα έχει κέφια τώρα που ανέλαβε χρέη σεφ ο Υδραίος Κωνσταντής Οικονόμου. Απλά υλικά, ντόπια -όσο γίνεται-, σε νόστιμους, ευφάνταστους συνδυασμούς με μοντέρνα παρουσίαση. Θα βρείτε από μακαρονάδες μέχρι ριζότι, ψάρια, θαλασσινά, μαγειρευτά, πίτες, ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Η λίστα κρασιών πλήρης και ταιριαστή με το μενού. Το σέρβις άψογο. Ανοιχτά από το πρωί, αν και κίνηση πολλή έχει την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Δικαιολογημένα, καθότι το θέαμα μόνο με της Οίας στη Σαντορίνη μπορεί να συγκριθεί. Το βράδυ το σκηνικό είναι εξίσου ειδυλλιακό, γι’ αυτό και πολλοί το προτιμούν για γαμήλιες δεξιώσεις. 

Ανοιχτά από τις 12.00. Κόστος: περίπου 25-35€/άτομο. Τ/22980-52.067. 

image

Βουτήματα μόκα στο «Φούρνο»

Στο φούρνο δίπλα στον Πειρατή θα βρείτε το κλασικό χωριάτικο ψωμί, ωραίο κέικ σταφίδας, χειροποίητες μαρμελάδες. Και βουτήματα καλοφτιαγμένα, ταμάμ για τις λιγούρες: με ταχίνι, με καρύδι και σταφίδα, με γεύση μόκα.  

Τ/22980-52.405. 

image

Téchne~ Restaurant & Social 

Αρτι αφιχθέν στο Αυλάκι, πάνω από την ομώνυμη παραλία, μεταξύ Υδρας και Καμινίου. Στην κουζίνα ο σεφ (και συνιδιοκτήτης του μαγαζιού) Γιάννης Βασιλόπουλος, με θητεία σε μεγάλα εγχώρια ξενοδοχεία και σημαντικά εστιατόρια του Λονδίνου. Το μεσημέρι το μενού είναι πιο απλό, το βράδυ βάζει τα καλά του: ντολμαδάκια με καπνιστό γιαούρτι, μαρμελάδα ντομάτας και γαύρο μαρινάτο, τηγανητά κολοκυθάκια με αγιολί με θυμάρι, σολομός καπνισμένος ιδίοις χερσί, με μαύρες φακές και κατσικίσιο τυρί, μερικά από τα must. Χειροποίητο παγωτό, εξαιρετικά κοκτέιλ, καφές Taf. Το μαγαζί κούκλα, μέσα-έξω.  

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Κόστος: περίπου 25-40€ (για φαγητό). Τ/22980-52.500. 

image

Παγωτό στο Cool Mule

Στο «Κρύο Μουλάρι» θα βρείτε χειροποίητο τζελάτο, που η Ελληνο-γιαπωνέζα Ευτυχία έμαθε να φτιάχνει δίπλα σε Ιταλό μάστορα. Δοκιμάστε τον μπακλαβά, την κανέλα, το γιαούρτι με κεράσια, το σορμπέ μαύρη σοκολάτα και το μάνγκο.  

Ανοιχτά από το πρωί. Τ/22980-52.100. 

image

«Καραμέλα»

Στο δρόμο για τον Οίκο Αμυγδαλωτών Τσαγκάρη θα βρείτε το καινούργιο ζαχαροπλαστείο Καραμέλα. Το δουλεύει η ίδια ομάδα που έχει ανοίξει το Ωραία Υδρα. Λίγες και καλές οι τούρτες που έχει, κομμένες σε τρίγωνα κομμάτια: μπανόφι, σοκολάτα, τιραμισού. Καλοφτιαγμένες και νοστιμότατες. Εμπειρο το παγωτό τους. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη γεύση «υδραίικο αμυγδαλωτό». Θα εκπλαγείτε. Καλός καφές, συμπαθητικά μάφιν.  

Ανοιχτά από το πρωί. Τ/6940-206.510. 

image

Caprice: χειροποίητη πίτσα

Ο Βασίλης Κόκκος φτιάχνει ίσως την καλύτερη πίτσα στο νησί. Λεπτή, όχι υπερφορτωμένη, ψημένη όπως πρέπει, α λα ιταλικά. Οι συνδυασμοί λιτοί, σωστοί. Σερβίρει, επίσης, νόστιμα φρέσκα ζυμαρικά – έξοχα τα casarecce με σάλτσα ντομάτας και πρόβειο τυρί Αμαλιάδας. Πιο αδύναμα τα πρώτα – στην πραγματικότητα πιο βαριά. Η λίστα κρασιών αξιόλογη. Τα γλυκά και αυτά χειροποίητα – δοκιμάστε το υδραίικο αμυγδαλωτό με παγωτό και μαρμελάδα μύρτιλλο. Θα το βρείτε στρίβοντας αριστερά μετά το Amalour. Το βράδυ η ατμόσφαιρα είναι ειδυλλιακή – ενδείκνυται για ρομαντική έξοδο.  

Ανοιχτά από τις 18.00 και μετά. Κόστος: περίπου 25€/άτομο. Τ/22980-52.454.

Φαγητό στο Καμίνι

image

Κοντυλένια 

Σαν κατάρτι πλοίου φαντάζει από μακριά η Κοντυλένια. Εδώ θα έρθεις από την Υδρα το βραδάκι ή το μεσημέρι μετά το μπάνιο σου στην κοντινή παραλία του Καμινιού. Το γραφικό λιμανάκι του οικισμού και το νησάκι του Αη Νικόλα είναι η θέα σου. Ο Μίμης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας, μαζεύει από καιρό καλαμάρια και τα διατηρεί στους καταψύκτες του, οπότε ρωτήστε τον αν του ’χουν μείνει. «Ζωντανό» γαριδάκι από την Κοιλάδα στο τηγάνι, «τραγανή» ταραμοσαλάτα, ωραίες σαλάτες, φάβα, χταποδάκι βραστό. Θα βρεις και πιάτα με κοσμοπολίτικες πινελιές (βλ. μελιτζάνες στο φούρνο με μοτσαρέλα).  

Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ. Κόστος: περίπου 20-30€/άτομο. Τ/22980-53.520. 

image

Χριστίνα

Γρήγορο και ευγενικό σέρβις και κλασικό φαγητό ταβέρνας: μαγειρευτά, λαδερά, ψητά ψάρια, θαλασσινά και κρεατικά. Καλό τηγάνι. Την προτιμούν ντόπιοι. Αυτοσχέδια γλέντια το βράδυ. 

Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ. Κόστος: περίπου 15-20€/άτομο. Τ/22980-53.516.

image

Πευκάκι

Μικρό μεζεδοπωλείο στη σκιά των πεύκων, στο δρόμο για το λιμανάκι του Καμινιού. Ρεβιθοσαλάτα, κεφτέδες, γαύρος μαρινάτος, ντακάκια με πιπεροσαλάτα. Λίγο πιο πέρα έχει σκαλοπάτια που κατεβαίνουν σε βράχια ιδανικά για βουτιές.  

Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ. Κόστος: περίπου 15€/άτομο. Τ/22980-52.701. 

image

Το αρνί είναι ντόπιο

Αρνί και κατσίκι έχουν ντόπιο, μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλα φέρνουν από την Αρκαδία και την Κορινθία. Το κρεοπωλείο των Αφών Γούναρη φέρνει επίσης ορισμένα κατεψυγμένα είδη προς διευκόλυνση των Υδραίων και φιλυδραίων καταναλωτών. 

Λιμάνι, Τ/22980-53.457.

Μη ξεχάσετε να διαβάσετε το μέρος 1 και μέρος 2 του αφιερώματος στην Ύδρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή