Στο “Κουτούκι της Ελένης” για τηνιακή κουζίνα

Στο “Κουτούκι της Ελένης” για τηνιακή κουζίνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαγητό σαν στο σπίτι σου, ανάμεσα σε παραθεριστές, προσκυνητές και ντόπιους

Η θέση: Μαγέρικο με τα όλα του, είναι το Κουτούκι της Ελένης Θεοδώρου, που βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου.

Στο “Κουτούκι της Ελένης” για τηνιακή κουζίνα-1

Η ατμόσφαιρα: Σε ένα πανέμορφο, νησιώτικο σοκάκι, στολισμένο με γεράνια και βασιλικά και παραθυρόφυλλα ζωγραφιστά, μας υποδέχτηκαν τα χαμογελαστά κορίτσια του σέρβις.

Το φαγητό: Η Ελένη, μαγείρισσα από καρδιάς, ετοιμάζει στο κουζινάκι της εδώ και μια εικοσαετία, πιάτα μαμαδίστικα. Ταΐζει προσκυνητές και παραθεριστές, αλλά και ντόπιους όλων των ηλικιών. Δοκιμάσαμε την signature, κρεμώδη αγκιναρόπιτά της (με γεύση-μνήμη σαν α αλα πολίτα) κι αρωματικούς αγκιναροκεφτέδες, το σκοδροτυράκι της με ζυμωμένο πέτρωμα (ντόπιο τυρί), λιαστές τηγανιτές ντομάτες, όλο ουσία ψαρόσουπα, λαχανοντολμάδες κι αμπελοντολμάδες μέγκλα.

Στο “Κουτούκι της Ελένης” για τηνιακή κουζίνα-2

Φημισμένο είναι το σαβόρε της με φρέσκα ντόπια ψαράκια, αλλά και το εμβληματικό, τηνιακό πιάτο με τα κοκκινιστά πιτσουνάκια που πρέπει να προπαραγγείλετε αν θέλετε να γευτείτε. Για επιδόρπιο ζητήστε να σας στείλουν από το διπλανό, "Κυριακάτικο" καφενείο, μια γενναία μερίδα λουκουμάδες με μέλι ή παγωτό.

Ο λογαριασμός: 10-15/άτομο χωρίς τα ποτά. Το Κουτούκι λειτουργεί ολοχρονίς, μεσημέρι και βράδυ. 

Η κάβα: Καλής ποιότητας τοπικό χύμα κρασί, αλλά και μια μικρή επιλογή με εμφιαλωμένα κρασιά κυρίως από την Τήνο και τη Σύρο. Με δυο τρεις ετικέτες ακόμα, από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, η κάβα του θα ήταν υποδειγματική!  

Κουτούκι της Ελένης

Γάφου 5, Χώρα Τήνου,

Τηλ. 2283024857

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή