Πίτσα με μελιτζάνες, γραβιέρα Νάξου και βασιλικό

Πίτσα με μελιτζάνες, γραβιέρα Νάξου και βασιλικό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 7' / Ψήσιμο: 13' – 15'

Υλικά για 1 πίτσα:

  • 700 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες
  • 40 ml ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • αλατι και πιπέρι
  • 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
  • 150 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο Νάξου) τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Διαδικασία: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το σκόρδο ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στη ζύμη 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε στους 220° C για 13 – 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. 

Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και σερβίρουμε. Στο ποτήρι μαςΕνα φρέσκο κόκκινο κρασί δεξαμενής με μέτριο σώμα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή