ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Μάφιν μπανάνα

mafin-mpanana-2149743

Προετοιμασία: 15' / Ψήσιμο: 35'

Υλικά για 8 – 10 μαφιν:

  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμες μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για 6 – 8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα.

Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τις μπανάνες. Μοιράζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφιν (ή σε χάρτινες) και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr