Φέτα από την Τραχειά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πλούσια κτηνοτροφική και τυροκομική παράδοση, η Τραχειά Αργολίδος παράγει έκτακτα τυριά που δυστυχώς δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα οι τυροπώλες των μεγαλουπόλεων.

Δεν είναι υπερώριμα ή σπάνια όπως των Κυκλάδων, φέτες βγάζουν, γραβιέρες, κεφαλοτύρια, γιδοτύρια και ανθότυρο. Η ιδιαιτερότητά τους; Η ζωντανή μυρωδιά καλού γάλακτος. Βρέθηκα προσφάτως στο τυροκομείο της οικογένειας Κατσούλη, μια μικρή, μοντέρνα μονάδα στο Κοιλιάκι, μια ποδαλιά δρόμος από την Τραχειά.

Στα ηνία της επιχείρησης ο Βαγγέλης Κατσούλης, ορεξάτος και με άποψη, σπουδαγμένος, όπως οι περισσότεροι της γενιάς του, στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Τι φτιάχνουν; Δυνατή, τραχειά, όξινη φέτα, που δεν τη λένε φέτα, γιατί έχει περισσότερο γίδινο γάλα (έχουν πιο πολλά κατσίκια), γλυκάλμυρη γραβιέρα, νόστιμο κίτρινο γιδοτύρι, ξερό ανθότυρο, βούτυρο.

Στο πρατήριο του τυροκομείου θα βρείτε και τα πολύ καλά ζυμαρικά «Κατσούλη» που φτιάχνουν τα ξαδέρφια τους στο Ναύπλιο με αλεύρι από προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες σταριών.

Τα τυριά θα βρείτε σε αρκετά καταστήματα της Αργολίδας αλλά και σε νησιά του Αργοσαρωνικού. Τ/27530-71.363.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή