Αλλού Γυαλού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Ζηλευτή, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα στο όμορφο Κίνι, το ήσυχο ψαροχώρι, δυτικά της Ερμούπολης.

Η ατμόσφαιρα: Με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, τη χαλαρή ατμόσφαιρα και το καλόγουστο χώρο που συμπληρώνονται από άρτιο σέρβις, ποιότητα και συνέπεια στα πιάτα, το Αλλού Γυαλού δικαιώνει εύκολα τη φήμη του ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια των Κυκλάδων!

Το φαγητό: Η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα Λίνα Φουρνιστάκη, επιμελείται εμπνευσμένα μαγειρέματα, αποστάγματα ευρύτερης κυκλαδίτικης και συριανής γαστρονομίας. Καραβοκύρηδες στην κουζίνα της, δυο ταλαντούχοι σεφ και χρόνια συνεργάτες της: ο Γιώργος Τρουποσκιάδης και ο Μάκης Πρίντεζης.

Ετοιμάζουν φαγητά «φαγητένια», με τους προβολείς στη πρώτη ύλη – ντόπια ως επί το πλείστον,. Δοκιμάστε εξαιρετική καβουροσαλάτα με πλιγούρι κι αληθινό καβούρι αρτυμένη με λαδολέμονο και παπαρουνόσπορο, δροσερή τουρτίτσα παντζαριού κι ονειρεμένες τηγανιτές πατάτες με ψητά ολόγλυκα πομοντόρια και συριανό βολάκι!

Αλλού Γυαλού-1

Έκτακτα τα μύδια αχνισμένα σε ρετσίνα και δεντρολίβανο, ωραίο και το ψητό καλαμάρι με σάλτσα φέτας, ούζου και κάπαρης. Ξεχειλίζει νοστιμιά ο πύργος πατάτας με κιμά από ντόπιο μαραθολουκάνικο, αλλά κι οι μακαρονάδες με θαλασσινά είναι η μια καλύτερη από την άλλη.

Σπαρταριστά ψάρια και θαλασσινά χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με την ψαριά, από χανάκια και άλλα ταπεινά μικρόψαρα, μέχρι αστακούς και κωλοχτύπες. Κάποιες επιλογές από μαγειρευτά και ψητά κρεατικά σε μαμαδίστικο στυλ, μεγαλώνουν μεν τον κατάλογο, αλλά δεν φαίνεται να δυσκολεύουν τη κουζίνα. Αυτό που τους λείπει είναι ένα δυνατό γλυκό για τον επίλογο.

Ο λογαριασμός: 20-35 € /άτομο χωρίς τα ποτά. 

Η κάβα: Άριστα 10 στη λίστα κρασιών που επιμελείται ο Γιάννης Λιέας, συνιδιοκτήτης και σύζυγος της Λίνας.

Πλούσια κι ενδιαφέρουσα, με περισσότερες από 50, δίκαια τιμολογημένες, ετικέτες, σαφάρι στον ελληνικό αμπελώνα, με φουλ αιγαιοπελαγίτικη αντιπροσώπευση.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν είναι Σαββατόβραδο ή φουλ σεζόν θα χρειαστεί να κλείσετε τραπέζι! Διαφορετικά μπορείτε να κολυμπήσετε στην αφράτη αμμουδιά του Κινίου μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι.

Αλλού Γυαλού, Κίνι, Σύρος, 22810 71196 (Ανοιχτά καθημερινά μεσημέρι και βράδυ, μέχρι τέλη Οκτωβρίου)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή