Πολύκαρπος: σουβλάκια από προβατίνα

Πολύκαρπος: σουβλάκια από προβατίνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ανεξαρτησίας, πριν ή μετά τα ποτά.

Η θέση: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις από την Ανεξαρτησίας τουλάχιστον δέκα φορές στη βόλτα σου στα Γιάννενα. Ανάμεσα στα παλιά μικρά καταστήματα που της δίνουν ζωή και χρώμα, τους παραδοσιακούς καφενέδες και τα τσιπουράδικα, έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια μεζεδοπωλεία, καφέ, μπαράκια – πολλά από τα οποία μάλιστα κατέλαβαν ολόκληρες τις γραφικές εμπορικές στοές του δρόμου. Πρόκειται για μια ολοζώντανη πολύβουη πιάτσα που έχει κάτι για τον καθένα. Στην αρχή της Ανεξαρτησίας λοιπόν, στη γωνία με τον πεζόδρομο της Καλλάρη, στέκει ο Πολύκαρπος, ένα διανυκτερεύον σουβλατζίδικο για ξενύχτηδες που έκανε όνομα για τα σπέσιαλ χειροποίητα σουβλάκια του.

Η ατμόσφαιρα: Στρητφουντάδικου. Δεν σε νοιάζει πώς είναι η μούρη του, εδώ έρχεσαι για να φας στο όρθιο πριν ή μετά τα ποτά σε ένα από τα παρακείμενα μπαρ, σε ένα από τα ψηλά τραπέζια έξω από το μαγαζί, στα παγκάκια έμπροσθεν.

Το φαγητό: Σπεσιαλιτέ του Πολύκαρπου το πρόβειο σουβλάκι. Το ψήσιμό του μαστόρικο, με το κρέας να κρατάει τους νόστιμους χυμούς του. Η γεύση γεμάτη, κρεάτινη, μερακλίδικη, λιγότερο βαριά από ό,τι περιμέναμε. Έχει ακόμα σουβλάκια από κοτόπουλο και χοιρινό, καλοκαρυκευμένα και όσο πρέπει ψημένα. Το κλου; Τα κρέατα, καταπώς μας ενημέρωσαν είναι ντόπια – άλλωστε φημίζονται για τα κοτόπουλα και τα αμνοερίφιά τους τα Γιάννενα. Οι πατάτες στο χέρι κομμένες, οι πίτες λίγο περισσότερο ψημένες από ό,τι θα θέλαμε.

Ο λογαριασμός: 3-5 ευρώ για σουβλάκια, πατάτες και μια μπίρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 18.00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάνει και delivery.

Πολύκαρπος,

Ανεξαρτησίας 8, Ιωάννινα.

Τηλ. 265130-9100.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή