Μουσταλευριά: η πεμπτουσία του σταφυλιού

Μουσταλευριά: η πεμπτουσία του σταφυλιού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμάσαμε 4 νόστιμες εκδοχές:

Δαρεμά

Μάστορες στη μουσταλευριά εδώ και μία 30ετία! Ο φούρνος Δαρεμά παίζει το μούστο στα δάχτυλά του. Χρησιμοποιεί χυμό κυρίως από Σαββατιανό, από τα δικά τους, βιολογικής καλλιέργειας κτήματα στα Μεσόγεια. Το ολόκληρο αμύγδαλο μέσα στο μείγμα και το ψιλοτριμμένο που πασπαλίζει την επιφάνεια μαζί με μια τσιμπιά κανέλα χαρίζει ωραία τραγανή υφή. Δυνατή γεύση, κρεμώδης και απαλή, με ωραία φρουτένια και γλυκόξινη επίγευση.

Σουνίου 2, Μαρκόπουλο, Τ/22990-25.744. Επίσης, στα Ελληνικά Καλούδια, Πεντελικόν, Nora’s Deli


Δημητρίου

Η οικογένεια Δημητρίου ειδικεύεται στα γαλακτοκομικά, ξέρει όμως και από μουσταλευριά. Η δικιά τους είναι σχετικά ανοιχτόχρωμη, σημάδι πως δεν έχει βράσει υπερβολικά, σφιχτοδεμένη, όσο πρέπει πηχτή, με τη φρεσκάδα του σταφυλιού να κρατάει τα σκήπτρα. Πασπαλίζεται διακριτικά με σουσάμι και κανέλα. Ο μούστος τους προέρχεται από αμπελώνες Σαββατιανού και Μαλαγουζιάς από τα Μεσόγεια και δένει με σιμιγδάλι. Συστήνουν να διατηρείται εκτός ψυγείου.

Κερατέα, Τ/22990-49.162-4 Στο κατάστημά τους στην Ανω Γλυφάδα, Γούναρη 35, Τ/210-96.22.049. Επίσης, στα ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Σκλαβενίτης, Θανόπουλος, Κρητικός, Μασούτης και σε επιλεγμένα σημεία πανελλαδικά


Κωσταρέλου

Μία από τις ωραιότερες μουσταλευριές του εμπορίου: βελούδινη, απαλή υφή σαν κρέμα που διακόπτεται από ολόκληρα αμύγδαλα, καραμελένια γεύση με ένταση σταφυλιού, ευχάριστη γλύκα, ενισχυμένη από την οξύτητα του φρούτου, και μια ωραία στρώση από τριμμένα αμύγδαλα και μπόλικη κανέλα στην επιφάνεια. Φτιάχνεται με μούστο από την ευρύτερη περιοχή του Μαρκόπουλου και κάποια ποσότητα προέρχεται από το αμπέλι της οικογένειας Κωσταρέλου.

Καταστήματα Κωσταρέλου


Στάμου

Ανάμεικτα σταφύλια Ροδίτη, Σαββατιανού, ξανθιάς και μαύρης Σουλτανίνας κυρίως από την περιοχή της Κορίνθου δίνουν την πρώτη ύλη για τούτη τη μουσταλευριά. Διατηρείται στο ψυγείο για 17 ημέρες, ενώ στο χρώμα της μπορεί να παρατηρήσετε μικρές διακυμάνσεις, ένεκα της προσθήκης και ερυθρών ποικιλιών. Θα τη βρείτε πασπαλισμένη με ολίγη κανέλα και σουσάμι, είναι δεμένη και παχιά, σφριγηλή και με ελαφριά, δροσερή γεύση.

Λ. Καραμανλή 206, Αχαρναί, Τ/210-24.69.346. Και στα παρακάτω: Σκλαβενίτης, My Market, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Προμηθευτική, Θανόπουλος, Market in

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή