Σούπα πεπονιού με μους φέτας και «ξερό» προσούτο

Σούπα πεπονιού με μους φέτας και «ξερό» προσούτο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Πού: Στο Βαρούλκο, Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Τ/210-52.28.400.

• Σεφ: Λευτέρης Λαζάρου.

• 3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Η πρωτοτυπία, η φινέτσα, η ανάλαφρη γεύση του πιάτου: σπάνια τα φρέσκα φρούτα (και ιδιαίτερα το πεπόνι) πρωταγωνιστούν στις «μαγειρικές» των high εστιατορίων. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. 2. Η απαλή μους φέτας, εμπλουτισμένη με ξύσμα λεμονιού και σχοινόπρασο, κοντράρει μοναδικά τη γλύκα του φρούτου. 3. Το προσούτο που χρησιμοποιείται αντί αλατιού, δίνοντας μια έξτρα γευστική διάσταση στο φαγητό.

• Με τα λόγια του σεφ: «Το πεπόνι με φέτα ήταν το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό από παιδί. Το συνδυασμό τον βρίσκω ακόμα κορυφαίο. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα πιάτο με τις δύο αυτές γεύσεις, με ωραίες υφές και αρμονία. Γι’ αυτό έδωσα στη φέτα τη μορφή κρέμας, που αναμειγνύεται τέλεια με τη δροσερή σούπα πεπονιού».

Η συνταγή:

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 2 πεπόνια, περίπου 1,5 κιλό το καθένα
  • 200 γρ. φέτα βαρελίσια, προτιμότερο πικάντικη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. σχοινόπρασο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 15 φέτες προσούτο

Διαδικασία

Σούπα: Βγάζουμε τα σπόρια από τα πεπόνια, αλλά δεν τα πετάμε. Τα βάζουμε σε ψιλή σήτα και τα πιέζουμε με μια κουτάλα ώστε να πάρουμε τα υγρά τους. Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και τα λιώνουμε πολύ καλά στον πολτοποιητή με τα υγρά από τα σπόρια. Περνάμε τον πολτό από τη σήτα. Βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει δροσερή η σούπα.

Μους φέτας: Χτυπάμε τη φέτα με την κρέμα στον πολτοποιητή καλά μέχρι να ενωθούν – το μείγμα πρέπει να γίνει λείο σαν σαντιγί. Στο τέλος, ενσωματώνουμε το ξύσμα και το σχοινόπρασο.

«Καρύκευμα» προσούτο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες προσούτο και σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Τοποθετούμε άλλο ένα ταψί από πάνω για βάρος και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αν το προσούτο είναι ακόμα νωπό, ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει και το χτυπάμε στον πολτοποιητή για να γίνει σαν σκόνη. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγη μους φέτας (με ένα κουτάλι) και λίγο τριμμένο προσούτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή