ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στροφή: Σταθερή αξία

strofi-statheri-axia-2153879

Η θέση: Απέναντι από την Ακρόπολη ακριβώς.

Η ατμόσφαιρα: Κοσμοπολίτικη μεν λόγω της θέσεως, ελληνική δε λόγω της λιτής και καλαίσθητης και ελάχιστης, μπορώ να πω, διακόσμησης. Το φαγητό πρωταγωνιστεί. Ομως κάθε τραπέζι έχει επάνω ένα μικρό γλαστράκι με βασιλικό.

image

Το φαγητό: Το 1975 άνοιξε η Στροφή προσφέροντας ελληνικό φαγητό ποιότητας. 40 χρόνια μετά, μόνο βελτίωση μπορώ να σημειώσω στο μενού της και στην λίστα των κρασιών. Ευγενέστατο σέρβις και αρκετό για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που γέμιζε την ταράτσα. Στο μενού ελληνικά πιάτα, από τα ορεκτικά μέχρι τα γλυκά. Κλασσικά, από διάφορες περιοχές του τόπου μας, καθόλου «πειραγμένα», μαγειρεμένα σωστά και χωρίς εκζήτηση. Ωραίο λάδι και τα καλύτερά μας τυριά.

image

image

Είμαστε 3 και πήραμε 2 πρώτα – μελιτζανοσαλάτα καπνιστή και γαύρο μαρινάτο. Η πρώτη δεν με ενθουσίασε χωρίς να είναι κακή, υποπτεύθηκα, όμως, ότι είχε και λίγη μαγιονέζα, ο γαύρος άψογος με μπόλικο λεμονάκι. Πήραμε σοφρίτο, κατσικάκι λεμονάτο και κόκκορα κρασάτο. Και τα τρία ήταν «λουκούμια». Και το καλύτερο: η πελατεία της Στροφής αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από τουρίστες που φεύγουν ενθουσιασμένοι και έχοντας δοκιμάσει καλή παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

image

Ο λογαριασμός: Είμαστε 3 άτομα και πληρώσαμε για πλήρες γεύμα με ορεκτικά και γλυκό 100 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 33 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Μεγάλη κάβα με τις καλύτερες ελληνικές ετικέτες κρασιών. Λείπουν οι μικροζυθοποιίες μας.

Επιπλέον πληροφορίες: Ώρες λειτουργίας: 12:00μμ – 01:00πμ. Δευτέρα Κλειστά. 

Στροφή
Ροβέρτου Γκάλλι 25, Αθήνα,
Τηλ. 210-92.14.130.