Rosebud: Το στέκι του χορτοφάγου

Rosebud: Το στέκι του χορτοφάγου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για vegeterians και όχι μόνο…

Η θέση: Σκουφά 42 και Ομήρου 60.

Η ατμόσφαιρα: Άλλη το μεσημέρι και με τα τραπεζάκια έξω κι' άλλη στο εσωτερικό που φέρνει πιο πολύ σε μπαρ. Ανοικτό όλες τις ώρες, ξεκινά ως καφενείο με σνακ και μεσημέρι/βράδυ λειτουργεί εστιατόριο και μπαρ. Συμπαθητικός κόσμος.

image

Το φαγητό: Ψωμί ζυμωμένο δικό τους, σικάλεως με ελιές ως κουβέρ. Ο κατάλογος δεν έχει τεράστιες επιλογές. Περίπου 10 κύρια πιάτα σαλάτες και γλυκό. Διάλεξα το χούμους με κίμινο πιστεύοντας ότι είναι μεζές. Ηρθε ένα μπολ σούπας γεμάτο χούμους, με κρίταμα, με πιτούλες ψημένες, πολύ περιποιημένο και νοστιμότατο.

Η φίλη που ήταν μαζί μου έκανε μια εξαιρετική επιλογή: τάρτα με φακές. Τραγανή και καλά ψημένη ζύμη και επιτυχημένη ιδέα ο πουρές φακής ως γέμιση. Η μόνη μας «αποτυχία» ήταν οι ντοματοκεφτέδες που ήρθαν ως οβιδούλες συμπαγείς και πολύ αλευράτοι (η ίδια φίλη πήγε και την επομένη και πέτυχε πολύ καλούς ντοματοκεφτέδες). 

image

Ο λογαριασμός: Μού φάνηκε στην αρχή εξαιρετικά υψηλός: 37 ευρώ. Χορτάσαμε βέβαια αλλά φάγαμε ρεβύθια και φακές, όσο κι’ αν ήταν περιποιημένα. Σε δεύτερη σκέψη αναλογίστηκα τα ενοίκια της περιοχής και το 23% ΦΠΑ στην εστίαση και μετρίασα την αντίδρασή μου. Το θεωρώ ακόμη ακριβό αλλά όχι εξωφρενικό.

image

Η κάβα: Ηπιαμε ένα ποτήρι καλό εμφιαλωμένο κρασί και ένα χυμό ανάμεικτο με φρούτα – κάτι που αγαπώ πολύ και δεν βρίσκω συχνά. Εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά και ποτά όλων των ειδών. Φτιάχνουν επίσης και κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά 09:00 – 01:30. Το εστιατόριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη μέχρι 00:00 και Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι 01:30.

Rosebud, 

Σκουφά 42, Αθήνα,

Τηλ. 210-33.92.370.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή