Μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα

Μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περιπου 30΄

Υλικά (για περίπου 12 μάφιν)

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
  • 120 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουβερτούρα (125 γρ.), σε κομμάτια
  • 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 5-6 λεπτά, να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε θήκες για μάφιν και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.

Ψήνουμε τα μάφιν μας για περίπου 30 λεπτά, να χρυσίσουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή