ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Fishpoint, ιχθυοπωλείο, ντελικατέσσεν, εστιατόριο και sushi bar

Fishpoint, ιχθυοπωλείο, ντελικατέσσεν, εστιατόριο και sushi bar

Φιλετάρισμα ψαριών και επιτόπου ψήσιμο.

Η θέση: Πίσω από το Καλλιμάρμαρο, δυο βήματα από την Πλατεία Παγκρατίου.

Η ατμόσφαιρα: Ιχθυοπωλείο, μικρό ντελικατέσσεν και εστιατόριο που στεγάζεται σε μια μοντέρνα σάλα. Στη μία πλευρά της εισόδου βρίσκεται μια προθήκη με νωπά ψάρια που μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι, όχι μόνο καθαρισμένα, αλλά και ψημένα, ζουμερά.

image

Μικρόψαρα εποχής, τσιπούρα, λαβράκι, σολομός και άλλα μεγάλα ψάρια, ολόκληρα ή σε φέτες, με καλή τιμολόγηση. Δίπλα βρίσκεται το εστιατόριο, εντός του οποίου θα βρείτε μια γωνιά με προϊόντα, ελαιόλαδο και έτοιμους μεζέδες ψαριού, καπνιστή πέστροφα Γεροντίδη, γαύρο μαρινάτο, παστές σαρδέλες Λέσβου.

image

Το φαγητό: Το μενού βασίζεται στα θαλασσινά και στο ψάρι, είναι μικρό και περιεκτικό. Απλές γεύσεις, όπως μυλοκόπι με ντοματίνια Σαντορίνης, σπαγγέτι με αυγοτάραχο, γαύρος μαρινάτος. Υπάρχει και maki sushi, το οποίο έχει μεν δελεαστική τιμή, ωστόσο τα ρολάκια την ημέρα της επίσκεψής μας είχαν κάπως χαλαρή δομή (Μπορεί να έτυχε. Θα επαναλάβουμε σύντομα την επίσκεψη).

Ο λογαριασμός: Περί τα 16 €/άτομο για ένα πλήρες γεύμα.

Η κάβα: Αξιόλογοι συνδυασμοί κρασιού – φαγητού, με δεκαοκτώ ελληνικές ετικέτες λευκού κρασιού, που αποτελούν πρόταση. Επιπλέον επιλογές σε ροζέ κρασί, λίγα ερυθρά, τσίπουρο και ούζο. Εμείς επιλέξαμε Debina από την Ζίτσα, ιδανική για θαλασσινά, και σε καλή τιμή.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από τις 08.00 (ιχθυοπωλείο), 12.00 (εστιατόριο). Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα.

Fishpoint, 
Αρχιμήδους 8, πλατεία Πλαστήρα,
Τηλ. 210-7565321.